Title of a News Article

Çakmak'tan Kadınlara mesaj...

Çakmak'tan Kadınlara mesaj...
banner206

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Bölgede görev yapan ikinci kadın Belediye Başkanı Ayşe Çakmak mesajında, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan pozitif ayrımcılığın ve reformlarla kadınların hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

Son dönemlerde kadına uygulanan şiddetin çağın en önemli sorunlarından birisi olduğunu aktaran Başkan Ayşe Çakmak, “Kadına yapılan her türlü şiddeti nefretle kınıyorum. Gerek aile içi gerekse de kadına şiddetin önüne geçilmesi hususunda atılan her adımı bir belediye başkanı ve bir kadın olarak destekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planı'nda dile getirdiği kadına yönelik şiddete karşı alınacak önlemlerle ilgili çalışmaların, kadınlarımızın daha güvenli ve mutlu bir hayat sürmesini sağlayacağına gönülden inanıyorum.'' dedi.

Bugün dile getirilen kadın haklarının asırlar önce 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözüyle dile getirildiğini ifade eden Başkan Çakmak, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hadisinin muhatabı olan kadınlar, hayatın her alanında yanımızda olan, varlığından güç aldığımız, bizi biz yapan, bize her daim huzur veren güzide değerlerimizdir." İfadelerini kullandı.

Bilinçli bir toplumun oluşmasına ve refah seviyesinin ancak bilinçli kadınlarla yükseleceğine inandığını ifade eden Çakmak, şunları kaydetti: "Aile kurumunun temelini oluşturan kadının yetiştireceği bireyler, yaptıkları işlerle topluma yön verebilir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Anne, eş ve kardeş gibi önemli unvan ve değerleri taşıyan kadınlarımızın eğitimli, düşünen, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle kadınların hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir gelecek ümidiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142