Title of a News Article

ANF Baydemir'i yazdı..

.

ANF Baydemir'i yazdı..
banner206

Uluslar arası ANF Haber ajansı Osman Baydemir yazdı. İşte O yazı...
 
İşte yine aynı şeyi yapıyor. Planlanan güzergâhına devam edip bir sonraki dükkana gireceğine, yolun karşı tarafından kendisine seslenenlere ilgisiz kalmıyor, mesafeye, aradan akıp gide trafiğe aldırmayıp selamlaşıyor, hal hatır soruyor. Urfa caddelerinde sıklıkla tekrarlanan bu manzaranın aktörü Halkların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir. 

50 günü aşkın bir zamandan bu yana Urfa ve ilçelerini karış karış dolaşan Baydemir için bu tür temaslar seçim faaliyeti olmaktan çok öte bir anlam ifade ediyor gibi… 

Teklifsiz, aracısız ve doğal ve elbette karşılıklı. Baydemir’in ve kuşkusuz temas ettiği insanların bunun farkında olması ise son derece keyifli ve sıcak manzaraların yaşanmasına neden oluyor…

Osman Baydemir ile Urfa’yı ve seçim sürecinde Urfa’dan beklentilerini konuştuk. Bütün kültürler, diller ve inançların Urfa’da büyük bir miras oluşturduğuna dikkati çeken Baydemir, “Bu özelliğiyle denebilir ki Urfa’da hangi güç, hangi siyaset sevilir, taraftar bulursa, bütün Ortadoğu’da bir söz sahip olur bir güce dönüşür” diyor.

Baydemir’in bu tespitine bakılırsa HDP Urfa’da emin adımlarla bir güce, merkeze dönüşüyor gibi. 2011 yılında 117 bin civarında bir oy alan bu gelenek, 2014 yılında iki katı aşan bir oranla 246 bin oya yükseldi. 

Osman Baydemir de bu gelişmeyi iyi okuduklarını ve kentin iktidar koltuğuna oturmayı hedeflediklerini söylüyor: “Şimdiki hedefimiz ise Urfa’da birinci parti olmak.” 

Bu hedefin gerçekleşmesi -ki yaklaşık 400 bin civarında oy anlamına geliyor- ilk kez parti olarak seçimlere giren HDP’nin önündeki baraj engelini de ciddi manada tahrip edecek bir gelişme olabilir. Osman Baydemir bu planı kentte bir tür tekerlemeye dönüşen cümle ile özetliyor : “Şeş navê xweda xweş!” yani, Altı Allah’ın güzeldir adı!

Peki Osman Baydemir’i ve partisini AKP’nin kalesi olarak görülen Urfa’da bu kadar iddialı bir hedefe kilitleyen gelişmeler neler? Şöyle özetliyor deneyimli siyasetçi: “13 yıldan beri hükümet tarafından Urfa’da uygulanan politikalar iflas etmiştir. Bu siyasetten Urfa’nın payına yokluk ve yoksulluk düşmüştür. 

Urfa elektriği üretiyor fakat ne yazık ki Urfa karanlıkta kalıyor. Urfa pamuk, nohut ve mercimek üreten bir şehir, Urfa güneşin ve suyun şehri, Urfa bereketin şehri ama yazık ki AKP hükümeti tarafından uygulanan politikalar sayesinde Türkiye’nin 48 ili için amele pazarına dönüşmüştür. Bu Urfalılar tarafından artık iyice görülüyor.”

Seçim çalışmaları kapsamında gittikleri her noktada vatandaşların AKP’nin ekonomi politikalarından duydukları rahatsızlıkları dile getirdiğine işaret eden Osman Baydemir bir espri ile devam ediyor: “Artık ev sahibi hırsızın farkında.” 

Baydemir’e göre Urfa AKP’nin dış politika yanlışlarının da bütün yükünü omuzlarında taşıyan bir şehir. 2014 yerel seçimlerinde “Baydemir gelecek kepenkler kapanacak” biçiminde ortaya atılan iftiraların bu politikalar sayesinde gerçek olduğunu ifade eden Baydemir, “100 binlerce yerlerinden yurtlarından olmuş Suriyeli mültecinin yükünü Urfa çekmektedir. Öyle bir hale gelindi ki çoğu gün Urfalı esnaf siftah yapamadan dükkanın kepenklerini kapatıyor” diyor.

Bütün bu olumsuz tablonun 2015 seçimlerini  bir seçim olmanın çok ötesine taşıdığına işaret ediyor Osman Baydemir. Ankara’ya kaç vekil gönderileceği meselesinden daha önemli bulan Baydemir’e göre 7 Haziran seçimleri barışa, demokrasiye Kobanê’nin yeniden inşa sürecine sahip çıkma seçimi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195