Title of a News Article

Fakıbaba'ya güzel haber...

.

Fakıbaba'ya güzel haber...
banner206
HDP Şanlıurfa İl Başkanlığının ilçe seçim kurullarına yaptığı başvuru red edildi.  7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından 5 Milletvekili çıkartan HDP, AK Partinin bazı seçim bölgelerinde toplu oy kullanımında usulsüzluk yaptığı gerekçesi ile önceki gün ilçe seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. 
Şanlıurfa Eyyübiye ve Haliliye ilçe sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 200 sandıkta tek kişi tarafından atılan ıslak imzalarla toplu oy kullanıldığını ve bu oyların toplam olarak 60 bin'i bulduğu gerekçe göstererek toplu oy kullanılan sandıkların iptalini isteyen HDP'nin başvurusu ilçe seçim kurullu başkanları tarafından red edildi. 
HDP'nin başvurusunun red edilmesinin ardından AK Parti 7.sıra Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ilçe sçim kurulları tarafından HDP'nin  başvurusunun redinin ardından rahat bir nefes aldı. HDP İl Başkanı Rıdvan Yavuz, itirazlarının red edilmesi üzerine bir açıklama yaparak' 60 bin Oy'un Urfa'da tek el tarafından kullanıldığını tespit ettik. ancak İlçe sçim kurulları bu oyları kullananların ceza alacağı endişesi taşıdığı için başvurularımızı red etti. biz hukuki olarak bu olayın takipçisi olacağız'dedi. 

Öte yandan MHP'nin Akçakale ve HArran ilçe seçim kurullarına yaptığı başvurunun da red edildiği öğrenildi. 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195