Title of a News Article

Fatma Şahin başı çekiyor...

Fatma Şahin başı çekiyor...
banner206
31 Mart’ta yapılan olan yerel seçimlerde Gaziantep merkezde 6 kadın yarışacak. Bu Gaziantep tarihinde bir ilk olacak. Gaziantep’te cumhuriyet tarihinin ilk kadın bakanı ve büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, yeniden aday. Ancak bu defa rakipsiz değil. Gaziantep’te Fatma Şahin ile birlikte tam 6 kadın, belediye başkanlığı için yarışacak. Şanlıurfa'da ise sadece iş kadını Essum Aslan aday oldu. SP'den Karaköprü ilçe Belediye Başkan adayı olan Aslan, Urfa'da bir ilki başaracağını ifade ediyor. 


Erkek siyasetinin egemen olduğu Gaziantep’te 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler açısından bakıldığında bu durum tersine döndü. Özellikle kadın muhtar adaylarında patlama yaşanırken, 6 kadın da belediye başkan adayı olarak oy pusulasındaki yerini alacak.

KADIN ADAYLAR KİMLER?

31 Mart’ta yapılan olan yerel seçimlerde Gaziantep merkezde yarışacak kadın adayların başını Cumhur İttifakı’nın adayı Fatma Şahin çekiyor.  Şahin dışında, daha önce CHP il başkanlığı yapan Av. Nesrin Tuncel’de Şehitkamil’de boy gösterecek. Vatan Partisi de kadınları unutmayarak, Şahinbey’de Güney Erdoğan Yel, Şehitkamil’de ise Seyyale Ergün’ü aday gösterdi. Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Altıntaş’ı aday gösterirken, Türkiye Komünist Partisi de Şahinbey’de Mehtap Şahan’ı  aday gösterdi.

İLKLERİN KADINI FATMA ŞAHİN

20 yıla yakın zamandır siyasetin içinde olan; milletvekilliği, AK Parti Kadın Kolları Genel başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Fatma Şahin, 2014 seçimlerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti, 31 Mart seçimlerinde ikinci kez aday gösterildi.

CHP’TEK KADIN ADAYI

Daha önce CHP il başkanlığı yapan Av. Nesrin Tuncel de deneyimli bir kadın siyasetçi. CHP’de cumhuriyet tarihinin ilk kadın il başkanı olan Tuncel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile nüfusu 800 bine yaklaşan metropol ilçe Şehitkamil’in belediye başkan adayı olarak seçmenden oy istiyor.

TKP’NİN ADAYI 21 YAŞINDA

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Altıntaş. Daha önce SİP, İHD, TKP’de siyaset yapan Altıntaş, birkaç seçimde de milletvekili adayı olmuştu. Gaziantep’teki kadın adayların en genci üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Mehtap Şahan. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Şahan, TKP’nin Şahinbey Belediye Başkan adayı oldu. Şahan, “aynı gemide değiliz” sloganı ile seçim çalışmalarını ve siyasi ziyaretlerini sürdürüyor.

VATAN PARTİSİ GÜNEY ERDOĞAN YEL VE SEYYALE ERGÜN

Vatan Partisi de kadınları unutmayarak, Şahinbey’de Güney Erdoğan Yel, Şehitkamil’de ise Seyyale Ergün’ü aday gösterdi.
Memohaber.com

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195