Title of a News Article

Hiçbiri Urfa Milletvekili'ne yetişemedi!

Hiçbiri Urfa Milletvekili'ne yetişemedi!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, TBMM’de 5. Kez yemin içti. Şanlıurfa’da ‘Seydi Amca’ olarak adlandırılan ve TBMM’ye 5. Defa milletvekili olarak giren Eyyüpoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere çok sayıda siyasetçiyi bile geride bıraktı. 

UĞUR BUDAK
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Şeyhanlı Aşireti’nin Lideri Seydi Eyyüpoğlu, 7 Haziran seçimleri itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 5. Kez milletvekili olarak girmeyi başardı. Şanlıurfa’nın sevilen isimlerinden olan Seydi Eyyüpoğlu, TBMM’ye ilk defa Anavatan Partisi’nden 19. Dönemde milletvekili olarak girdi. 20. Dönemde de milletvekili olarak TBMM’ye giden Eyyüpoğlu, 2 dönem dinlendikten sonra Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı oldu.

‘Başın düşerse dara Seydi Amca’yı ara sloganı ile yola çıkan Eyyüpoğlu, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde bağımsız milletvekili olarak Meclis’e girdi. Bir süre sonra AK Parti’ye geçiş yapan Eyyüpoğlu, 24 ve 25. Dönemlerde de AK Parti’den Şanlıurfa’dan milletvekili seçildi.

Eyyüpoğlu, TBMM’nin 25. Dönem açılış töreninde Meclis’in en yaşlı ikinci milletvekili olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kapıda karşılamıştı.

 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi geride bıraktı

Şeyhanlı Aşireti’nin Lideri Seydi Eyyüpoğlu, TBMM’de birçok ünlü isme taş çıkardı. Cumhurbaşkanı AK Parti eski Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de 4’er defa girdiği Meclis’e; Seydi Amca, 5. kez girerek bunlar başta olmak üzere birçok siyasetçiyi geride bıraktı.

Bu arada iyi düzeyde Arapça bilen Eyyüpoğlu evli ve 18 çocuk babasıdır.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195