Title of a News Article

Kim nasıl yemin etti(Video)

.

HABERİN GALERİSİ
Kim nasıl yemin etti

Kim nasıl yemin etti

TBMM, bugün 550 milletvekilinin tek tek yemin edeceği özel oturumla açıldı. Şanlıurfa Milletvekillerinin yeminleri ide gece yarısında oldu. Gülpınar yemini ezbere okurken, Gözler Dilek Öcalan'daydı.

25. Dönem meclisi açıldı. Geçici Badkan  Baykal'ın konuşmasının ve yemin etmesinin ardından milletvekillerinin yemin etme törenine geçildi.

En yaşlı üye Deniz Baykal’ın geçici TBMM Başkanı sıfatıyla yönettiği Meclis'te kürsüye yemin etmek için ilk gelen vekil Bursa milletvekili Bennu Karaburun oldu.

Şanlıurfa Milletvekilleri de  gece yarısı  yemin ettiler.  Ak Parti ve HDP Şanlıurfa Milletvekilleri alfabetik sıraya göre yeminlerini yaptılar.  Şanlıurfa Milletvekillerinden Seydi Eyyüpoğlu en fazla Yemin eden vekil olurken . Nureddin Nebati,  Halil Özcan, Kasım Gülpınar, İbrahim Ayhan ikinci kez yemin ederken diğer vekiller ise ilk kez yemin etme heyecanı yaşadılar.

TBMM'deki yemin töreninde ilk olarak HDP'li İbrahim Ayhan,Ardından Prof Dr Mazhar Bağlı, Osman Baydemir, Seydi Eyyüpoğlu,Ziya Çalışkan  ,Ahmet Fakıbaba , Kasım Gülpınar, Leyla  Guven, Nureddin  Nebati, Hamide Sürücü, HHalil Özcan ve Dilek Öcalan yaptı. Ak Partili Mehmet Kasım Gülpınar ise yemin metnine bakmadan yemini ezbere gerçekleştirdi.


Yegen Öcalan da yemin etti...

Şanlıurfa milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan Meclis kürsüsünden yemin etti.

Öcalan en genç milletvekillerinden biri olması nedeniyle Başkanlık Divanı’nda da görev yaptı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 01:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195