Fethi Şimşek başkanlığında lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Şanlıurfaspor, aldığı kötü sonuçlar nedeniyle bu hedefinden kopmuştu. Alınan kötü sonuçların ardından sezona başladığı Teknik Direktör Cihat Arslan ile yollarını da ayıran Sarı-Yeşilliler, Osmanlıspor’un eski Teknik Direktörü Osman Özköylü ile el sıkışmıştı. Özköylü ile başta iyi bir çıkış yakalayan Sarı-Yeşilliler, bir ara ilk ikiye gözünü dikmişti. Ancak daha sonra üst üste yaşanan puan kayıpları ilk ikiden umutları koparmış ve Play-Off’a yöneltmişti. Hatta son haftalarda galibiyete uzanamayan Şanlıurfaspor, Play-Off’u bile zora soktu.  Cumartesi günü ligde bir iddiası bulunmayan Boluspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan Sarı-Yeşilli ekip, şampiyonluk parolasıyla başladığı PTT 1. Lig’de ilk 6’ya girmeyi bile mucizelere bıraktı.

 

Heyecan bitiyor

PTT 1. Lig’de 2014-2015 futbol sezonu bu hafta oynanacak maçlarla sona erecek. Kayserispor ile Osmanlıspor ilk ikiye girerek Süper Lig’e çıkmayı garantilediler. Şimdi gözler Play-Off’a girecek takımlar ile ligden küme düşecek ekiplere çevrildi. Şanlıurfaspor, son haftada sahasında ligi şampiyon tamamlayan Kayserispor’u konuk edecek. 52 Puanla 7. Sırada bulunan Sarı-Yeşilliler, Kayseri’yi yense bile Samsunspor ile Albimo ALanyaspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Bakalım Urfaspor, Kayseri maçını yenerse ne olacak?

 

Alanyaspor, Antep B.B. Spor’a geliyor

Haftayı Orduspor’u 2-0 yenerek 54 Puanla 5. Sırada tamamlayan Alanyaspor, ligin son haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak. Alanyaspor, bu deplasmanda yenilirse Urfaspor 55 puanla Play-Off’a kalacak. Ancak Alanya, bu deplasmandan 1 puan bile çıkarırsa puanlar 55 olacak, bu kez ikili averajlara bakılacak. Şanlıurfaspor ile Alanyaspor her iki yarıda da oynadığı maçları 1-1 berabere tamamladıkları için Play-Off’a çıkacak takım gol averajıyla belli olacak.

 

Gözler bu maçta

Deplasmanda Altınorduspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 52’ye yükselterek 6. Sırada yer alan Samsunspor ise, küme düşmeme mücadelesi veren Denizlispor’u konuk edecek. Herkes bu maçın skorunu merak ediyor. Çünkü Samsun Play-Off için Denizlispor ise küme düşmemecek için varını yokunu ortya koyacak. Eğer Samsunspor, bu maçı kaybederse veya berabere kalırsa Urfaspor 55 puanla Play-Off’a adını yazdıracak.

Bu arada Şanlıurfaspor, Kayseri maçını kaybederse Play-Off şansı hiç bulunmuyor. Bunun için ne yapıp edip Kayserispor maçından mutlak 3 puanla ayrılıp gözünü Albimi Alanyaspor ile Samsunspor maçlarına çevirecek. Ayrıca son haftada oynanacak Karşıyaka ile Adanaspor maçının haricinde tüm maçlar 23 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da başlayacak.