Title of a News Article

Rüşvetçi çete yakalandı!

Rüşvetçi çete yakalandı!
banner206

Adana'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ihalelere fesat karıştırarak devletin 60 milyon zarara uğratıldığı iddiası ile soruşturma başlatıldı. Olaya 223 kişinin karıştığı öğrenildi.

14 Ekim günü konuyla ilgili geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Adana İl Milli Eğitim Müdür vekili V.D ile aralarında müteahhitlerin de olduğu 187 kişi düzenlenen operasyonlarda yakalandı. V.D ile birlikte yardımları M.Y., ve K.B., Şube Müdürü B., müteahhitlerden T.T., T.M., A.K. ve A.D.'nin tutuklandığı, 179 şüphelinin ise emniyet ve savcılık soruşturmaları sonucunda serbest kaldığı öğrenildi.

BİLGİ SIZDIRILDI!

Operasyondan 4 gün önce görevden alınan ve Muş'a kaçarken yakalanan V.D.'in otomobilinden 1 kg altın çıktı. D.'in, makamında ağırladığı müteahhitlere, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihalelerin bilgilerini sızdırıp komisyon aldığı ileri sürüldü. Müteahhit T. T.'nin kendisine yardım eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli mühendislere tatil, şube müdürü K. B.'ye de otomobil hediye ettiği öğrenildi. Bir diğer müteahhit A.K. ve ortağı T. M.'nin de ihale detayları karşılığında; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Y.'nin annesinin evininin tadilatını yaptığı öne sürüldü.

HAYALİ TADİLATA YÜKLÜ ÖDEME

Kentteki 141 okulun bakım ve onarım işlerini alan müteahhitlerin herhangi bir çalışma yapmadıkları ancak buna rağmen kendilerine yüklü miktarda ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Müteahhitlerin, kendileriyle ters düşebilecek mühendisleri hak ediş komisyonlarında istemedikleri, atamaların da buna göre yapıldığı tespit edildi.

CİLT BAKIMIYLA SÜMEN ALTI

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı K. B.'nin de usule aykırı faaliyet gösteren bir güzellik merkezini kapatmak yerine, 'cilt bakımı' karşılığı dosyayı sümen altı ettiği öne sürüldü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195