Title of a News Article

Türkiye, Urfa Emniyetini konuşuyor...

Şanlıurfa merkezli 36 ilde oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda, motor ve şasi numaraları değiştirilmiş 120 çalıntı araç ele geçirildi.

Şanlıurfa il emniyet müdürlüğü, son yıllarında en büyük operasyonlarından birine imza atarak büyük bir başarı elde etti.



Tipioğlu, polis arkadaşlarını kutladı...

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, yapılan bu büyük ve başarılı operasyonlar sonrası ekip arkadaşlarını tebrik etti. İl emniyet müdürlüğü binası önünde yakalanan araçlarla poz veren emniyet mensupları gurur tablosu gösterisinde bulundular.
Türkiye geneli çalıntı otolara yönelik yapılan çalışmalarda büyük bir başarıya imza atan Urfa Emniyeti, 120 aracı bulmayı başardı. Oto Hırsızlık Şube ekipleri, birde terör örgütü üyeleri tarafından gasp edilen ve terör olaylarında kullanılmak istenen bir aracı daha yapılan neticesinde ele geçirdi. 

Şanlıurfa Il Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi;

"Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu saha çalışmalarında, ülke genelinde meydana gelen ağır hasarlı trafik kazaları ve bu kazalara karışan otolar inceleme altına alınarak araştırılmaya başlanmış, çeşitli haber siteleri başta olmak üzere her türlü açık kaynaklardan yararlanılarak yaklaşık 15.000 adet trafik kazası fotoğrafı incelenmiş bu incelemeler sonucunda 120 aracın ağır hasarlı ve yanmış olduğu ve araçların trafikte kullanılamayacak duruma geldiği ancak bu araçların hala trafikte aktif olarak kullanıldığı tespit edilmiş olup; Bu kapsamda yapılan araştırmalarda araçların şaşi ve motor numaralarında oynama yapılarak 120 aracın çenç yapılmak suretiyle ülke genelinde piyasaya sürüldüğü tespit edilmesi üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık görevlileri yürütmüş olduğu operasyon kapsamında 36 ilde eş zamanlı operasyon yaparak piyasa değeri 6 milyon (Altı milyon) TL olan 120 adet çalıntı-çenç araç ele geçirildi."



Ayrıca yakalanan bu  araçlardan birinin Diyarbakır ili Lice ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarınca Terör olaylarında kullanılmak üzere gasp yolu ile çalınan araç olduğu öğrenildi.

Yapılan bu operasyon neticesinde ülkemiz genelindeki en büyük Oto Hırsızlık (change) operasyonunu olarak kayıtlara geçti.

Şanlıurfa Emniyetinin yapmış olduğu bu operasyonların sürdüğü belirtildi. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195