Title of a News Article

Urfa şehitlerini uğurladı

Urfa şehitlerini uğurladı
banner206

Şanlıurfa'da, dün meydana gelen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehit polis Cemal Bozkurt ve Abdullah Yesir Binici bu sabah düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 

Üzücü olay dün Haliliye ilçesi OSM kavşağında meydana geldi. Şüpheli Mehmet T.'yi takip eden KOM görevlisi 2 komiser Abdullah Yesir Binici ve Cemal Bozkurt, takip ettikleri şüpheli tarafından vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden acı haber bir kaç saat sonra geldi. Cemal Bozkurt ve Abdullah Yesir Binici yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüler.

Şehitler için bugün Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni tertiplendi. 

GÖZYAŞLARI YAĞMURLA BİRLİKTE SEL OLDU

Türk Bayrağına sarılı tabutlarla alana getirilen şehit Cemal Bozkurt ve Abdullah Yesir Binici'nin aileleri ve tören alanına gelen yüzlerce kişinin gözyaşları yağan yağmurla birlikte adeta sel oldu.

Tören mangasıyla alana getirilen şehitlerin özgeçişi okunduktan sonra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir konuşma gerçekleştirdi.

Yaptığı konuşmada 'Er yada geç bu alçak saldırı gerçekleştirenin yakalanarak hak ettiği cezayı alacağını ifade eden Vali Erin şunları söyledi;

"Bugün büyük bir acı, tarifsiz bir hüzün içerisindeyiz. Emniyet teşkilatımızın 2 kahraman evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamaya çalışan 2 evladımız menfur bir saldırı sonucu şehit düştü. Bugün burada onlar için toplanmış bulunuyoruz. Dualarla evlatlarımızı önce baba ocaklarına sonra da ebediyete uğurluyoruz. Başta şehitlerimizin ailelerine tüm emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yapılan alçakça haince saldırıyı gerçekleştiren er yada geç yakalanarak hak ettiği cezayı alacaktır."

Yapılan bu konuşmanın ardından müftülük görevlisi tarafından dua edildi.

Şehit Cemal Bozkurt ve Abdullah Yesir Binici'nin aileleri Türk Bayrağı sarılı taputa sarılarak gözyaşı döktüler. Güçlükle ayakta duran aile bireylerini sakinleştirmek ne yazık ki kolay olmadı. 

Tören mangası ve polis arkadaşları tarafından omuzlara alınan Şehitler dua ve tekbirlerle cenaze arabasına konuldu. Polis konvoyu eşliğinde yola çıkan Şehitlerden Cemal Bozkurt Gaziantep’e, Abdullah Yesir Binici ise İstanbul'a uğurlandı

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2022, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195