Title of a News Article

Hamas ile İsrail arasında flaş gelişme!

Hamas ile İsrail arasında flaş gelişme!
banner206

7 Ekim'deki Hamas saldırısına karşılık vermek bahanesiyle 20 binden fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail'de ateşkes gelişmesi yaşandı. Başbakan Netanyahu savaş kabinesinin haberi olmadan Gazze'de ateşkese onay verdi. Filistinli kaynaklar da Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından İsrail, karşılık vermek bahanesiyle dünya kamuoyu tarafından "soykırım" suçlamasına neden olabilecek bir bombardıman başlattı. Gazze'nin önce havadan bombalandığı, ardından işgal edildiği saldırılarda 27 bin 585 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in aylardır sürdürdüğü Gazze saldırılarında ateşkes gelişmesi yaşandı. Ülke basınından alınan bilgilere göre İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesinin görüşünü almadan Gazze'de ateşkes için onay verdi. Hamas da İsrail'in ateşkes önerisini kabul etti. Ateşkesin 3 aşamada gerçekleşeceği öğrenildi.

İSRAİL İLE HAMAS 3 AŞAMALI ATEŞKESTE ANLAŞTI

Ateşkesle ilgili olarak Hamas'ın, İsrail'in ateşkes önerisini kabul ettiği Filistinli kaynaklar tarafından doğrulandı. Buna göre İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısına karşılık vermek bahanesiyle başlattığı ve 20 binden fazla Filistinlinin hayatına mal olan bombardımanlarında her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı bir ateşkes aşamasına geçilecek.

Netanyahu'nın savaş kabinesinin görüşünü almadan onay verdiği ve Hamas'ın da kabul ettiği ateşkes, 3 aşamalı bir süreçle gerçekleştirilecek. Esir takasının da yer alacağı ateşkesin her bir aşaması 45 gün sürecek.

NE OLMUŞTU?

İsrail-Hamas geriliminde savaşa dönüşen olayda en son Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında İsrail'in Gazze Şeridi'nde 123 gündür devam eden saldırılarında son 24 saatte 12 katliam gerçekleştirildiği belirtilmiş, saldırılarda 107 kişinin öldürüldüğü, 143 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

Bakanlık açıklamasında Gazze'de, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 27 bin 585'e, yaralı sayısının da 66 bin 978'e yükseldiği bilgisi verilmişti.Bakanlık ayrıca ağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin, İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle enkaz altında veya yol kenarlarında kalan cenazelere ulaşamadığını bildirmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195