Title of a News Article

Katil İsrail'e Şanlıurfa'dan tepki...

Katil İsrail'e Şanlıurfa'dan tepki...
banner206

Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ‘’7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği’’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, Filistin’in kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, Filistin için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor ile vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Konferansta açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Ramazan Tolan, Filistin’in kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek, “Filistin bizim  kırmızı çizgimizdir. Bizim kardeşlerimizin özgürlüğü ellerinden alınmıştır. Değerlerimize sahip çıkmamız ve Filistin için elimizden geleni yapmamız gereklidir. Bu boykotla, duayla ve böyle güzel topluluklar oluşturularak olabilir ancak” ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Demirtaş ise, Filistin’in kan gölüne döndüğünü vurgulayarak,  ‘’Bugün Filistin kan ağlamıyor bugün Filistin kan gölüne dönmüştür. Kardeşlerimiz için bir şey yapamıyoruz belki ama dualarda buluşuyoruz. El ele vererek böyle güzide toplulukları oluşturuyoruz. Bizleri buluşturan mevlama hamdolsun” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Uzmanı-Yazar Zahide Tuba Kor, Filistin’in davasından bahsederek, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Konferans sonrası Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Kolları Şubesi, hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri satışa çıkardı. Elde edilen gelirler, Filistin’in hesabına yatırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195