Title of a News Article

Harran Üniversitesi'nde rektör kim olacak?

Harran Üniversitesi'nde rektör kim olacak?
banner206

URFASTAR-ÖZEL HABER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 9 üniversite için Rektör Adaylığı Başvuru ilanı yayımladı. O üniversiteler arasında Harran Üniversitesi de yer alıyor. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri Çelik, yaş sınırı nedeniyle bir daha aday olamayacak. Rektörlük için şuanda çok sayıda kişinin adı geçiyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 9 üniversite için Rektör Adaylığı Başvuru ilanı yayımladı. Balıkesir Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine​​ rektör ataması yapılacak. Dün başlayan rektör aday başvuruları, 18/11/2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabilecek.

REKTÖR ÇELİK AYRILIYOR

Bu arada 28 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri Çelik’in önümüzdeki ay 4 yıllık süresi doluyor. Çelik, yaş sınırından dolayı bir daha bu görevi yapamayacak.

GEÇEN DÖNEM 51 İSİM BAŞVURMUŞTU AMA…

Bu arada 2019 yılında Harran Üniversitesi Rektörlüğü için 51 aday YÖK’e başvuruda bulunmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu isimler dışından yani adaylık başvurusunda bulunmayan Sabri Çelik’i rektör olarak atamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte de adaylık başvurusu yapacak isimler arasından mı ya da başka bir isim mi rektörlüğe atayacağı merakla bekleniyor.

İŞTE HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇİN ADI GEÇEN İSİMLER…

Harran Üniversitesi Rektörlüğü için şu isimlerin aday olması bekleniyor:

Prof. Dr. Abdurrahim Dusak- Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi

Hasan Akan-Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 

Prof. Dr. Abdullah Ekinci-Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Prof. Dr. İzzet Açar (Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı)

Prof. Dr. Hüsamettin Bulut- Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Prof. Dr. Recep Gündoğan-Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Prof. Dr. Bekir Erol Ak – Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Prof. Dr. Abdulkadir Sürücü-Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Prof. Dr. Ali Seyrek-Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu-Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Prof. Dr. Celil Abuzar-Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

 Öte yandan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm’ün de adı rektörlük için geçiyor.

YÖK AÇIKLAMASI

“9 Üniversite İçin Rektör Adaylığı Başvuru İlanı” başlıklı YÖK açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnam​esi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Balıkesir Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine​​ rektör ataması yapılacaktır.

Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 07/11/2022 tarihinden 18/11/2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.

a) Başvuru dilekçesi

b) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

c) Ekte sunulan formatta Rektör Adayı Bilgi Formu

d) Profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge

e) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge

f) Bulunduğunuz veya son görev yaptığınız Üniversite/Kurumdan alınan disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesi.”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195