Title of a News Article

KPSS 2022/2 tercih kılavuzu yayınlandı!

KPSS 2022/2 tercih kılavuzu yayınlandı!
banner206

Merakla beklenen KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen KPSS lisans, ortaöğretim ve ön lisans puanlarına göre adaylar kamu kurumları için tercihlerini yapacaklar. KPSS 2022/2 tercih kılavuzu içerisinde kontenjanlar, branş, kadro bilgisi ve taban puanları ile birlikte genel ve özel başvuru şartları yer alıyor.

KPSS tercih kılavuzuna ilişkin araştırmalar hız kazandı. Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen yüz binlerce mezun farklı KPSS oturumlarında ter döktü. KPSS ön lisans, ortaöğretim ve lisans sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler tercih edilebilecek kadrolar için ÖSYM’ye çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan kılavuza göre adaylar, tercihlerine yön verecek. Kılavuz eşliğinde tercih işlemleri Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. Kılavuzda yer alan herhangi bir şartı taşımayan adayın başvuruları geçersiz olacak. Tercih işlemleri sonrasında adayların yerleştirme süreci başlayacak. KPSS 2022/2 tercih kılavuzunda adayların tercih edebilecekleri kontenjan, branş dağılımı ve kadro bilgisi yer alacak. Peki 2022 KPSS önlisan, ortaöğretim ve lisans tercih tarihleri açıklandı mı? İşte, ÖSYM’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama…

ÖSYM KPSS 2022/2 tercih kılavuzunu yayınladı. İşte, yapılan açıklama;

2022/2 KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 21-28 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 21 Aralık 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

KPSS 2022/2 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

KPSS lisans (Genel Kültür-Genel Yetenek-Alan Bilgisi ve Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları 21 Ekim’de, 2 yıllık bölümlerden mezun olana adayların katıldığı ön lisans sınav sonuçları 3 Kasım’da ve son olarak lise mezunlarının katıldığı KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Kasım’da erişime açıldı. KPSS oturumlarının sona ermesiyle birlikte ÖSYM’nin kadro, kontenjan, branş dağılımına ilişkin kılavuzu bekleniyor.

ÖSYM’den yapılan açıklamada KPSS-2022/2 Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2 Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık’ta başlayacak. Tercih işlemleri 1 hafta devam ederken son tercih için tarih 28 Aralık 2022 olarak belirlendi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi henüz tercih kılavuzunu açıklamadı. 21 Aralık Çarşamba günü kılavuzun saat 12.00’a kadar erişime açılmış olması bekleniyor.

KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması ile genel bilgiler, Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisan mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonlar, özel koşullar ve nitelik kadroları yer alacak.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

KPSS 2022/2 tercih kılavuzunda adayların tercih edebilecekleri kadrolar mezun olunan bölümlere göre belirlenmiştir.r. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

KPSS tercih işlemleri her yıl olduğu gibi bu yılda ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. T.C kimlik numarası ve şifre ise sisteme giriş yapan adaylar kılavuz eşliğinde tercihlerini tamamlayacak. Tercih ekranına bilgisayar, telefon ve tablet ile erişim sağlanabiliyor. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142