Title of a News Article

Şanlıurfa'da 'Kanser' Konuşulacak

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı ile İngiltere’den Imperial College işbirliğiyle, Şanlıurfa’da Uluslararası Katılımlı 2. İyon Kanalları ve Kanser Sempozyumu düzenlenecek.

Şanlıurfa'da 'Kanser' Konuşulacak
banner206

Ahmet Hamdi ÇİÇEK'in Haberi; 

Harran Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı, kentte çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. İngiltere’den Imperial College işbirliğiyle düzenlenecek ve 31 Ağustos- 2 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak olan sempozyumun ana teması, ‘İyon kanalları: Kanser ve metastaz tedavisi için yeni bir terapötik hedef’ olacak. İstanbul, Gaziantep, Bezmialem, Yıldırım Beyazıt, Süleyman Demirel ve Dokuz Eylül üniversitelerinden akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumun ilki ise 2014 yılında İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenmişti.

Sempozyuma ayrıca, İtalya University of Florence’den Prof. Dr. Annarosa Arcangeli, İngiltere London Imperial College’den Prof. Dr. Mustafa B. A. Djamgoz, Amerika Birleşik Devletleri American University of Sovereign’den Prof. Dr. Darryl Macer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cyprus International University’den Yrd. Doç. Dr. Nahit Rızaner, Kanada University of Ottowa’dan Dr. Almohanad Alkayyal, İngiltere Saint George’s University of London’dan Dr. Ferran Valderrama, Gaziantep Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celalettin Camcı ve Zirve Üniversitesi’nden Yrd. Doç. D. Intakhab Alam katılacak.

Harran Üniversitesinin ev sahipliğinde Fen Edebiyat Fakültesi Amfisi’nde 3 gün sürecek olan sempozyumda; “Primer Tümör Oluşumu ve Hücre Siklusu, DNA Hasarı ve Onarım Mekanizmaları, Tümör Baskılayıcı Genler, Hücre Ölüm Mekanizmaları, Hipoksi, Oksidatif Stres, İyon Kanalları (Sodyum, Potasyum, Klor, TRP Kanalları, vb.) ve İyon Taşıyıcılar, Kalsiyum Sinyali, Metastaz, Tümör Mikroçevresi, Hücre Adhezyonu, Hücre Motilitesi ve İnvazyon, Anjiyogenez, Hormonlar, Büyüme Faktörleri ve Reseptörleri, Diyagnostik ve Prognostik Markırlar, Kanda Dolaşan Tümör Hücreleri (CTC), Kanser / Sistem Patobiyolojisi, Antikanser İlaç Geliştirme Çalışmaları ve Kanser Etiği” konularıyla ilgili sunumlar ve konuşmalar yapılacak.

Alanında uzman akademisyenlerin konuşmacı olacağı sempozyuma; bildiri özeti gönderimi son tarihi 01 Temmuz 2016 olup, sempozyumla ilgili detaylı bilgilere ‘//ioncc2016.harran.edu.tr’ web adresinden ulaşılabilir.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195