Title of a News Article

Urfa’da karne heyecanı yaşandı

 Urfa’da karne heyecanı yaşandı
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemi birinci yarıyılı sonu dolayısıyla Fevzi Çakmak İlkokulundaki karne dağıtım törenine katıldı.

Törenin yapılacağı okula gelen Vali İzzettin Küçük, burada Ankara’dan gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve okul idarecileriyle bir araya geldi.

2014-2015 eğitim öğretim durumu hakkında değerlendirmenin yapıldığı görüşmenin ardındansınıflarda öğrencilerle aynı sıraları paylaşan Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, çocukların heyecanına ortak olarak duygularını öğrenmek üzere onlarla sohbet ettiler.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı sohbetlerin ardındansa öğrencilere karneleri verildi.Öğrencilere sınıflarında karnelerini veren Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, ayrıca öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıttılar.

Karnelerin dağıtılmasının ardından bir açıklama yapan Vali Küçük, alınan karnelerin tüm öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa’da 600 bin öğrencinin karne aldığını hatırlatan Vali Küçük, 50 bin öğrencinin ise ilk defa bu heyecanı yaşadığını kaydederek; velilerden de çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmelerini istedi. Okulların çocukların ikinci evi olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük; ailelerin okulla iletişim halinde olmalarını, sürekli çocuklarının okullarına giderek öğretmen ve idarecilerle görüşmelerini isteyerek, öğrencilerin başarısı için okul ve aile işbirliğinin gerekli olduğunun altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise açıklamasında; ikinci yarıyıla tüm öğrencilerin dinlenmiş ve kendilerine hediye edilen kitapları okumuş olarak dönmeleri temennisinde bulundu. Müsteşar Yardımcısı Büyük, öğrenci ve öğretmenlerin gösterdiği başarıyı ikinci yarıyılda da göstermelerini beklediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195