Title of a News Article

Ankara'da Urfa ürünlerini tanıtan tek grup...

Ankara'da Urfa ürünlerini tanıtan tek grup...
banner206

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne Şanlıurfa'dan bir grup katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Yeşilçam yıldızı Hülya Koçyiğit Urfa grubunun standını gezerek yöresel ürünleri inceledi.

Tarımda Kadının Emeği Zirvesi başkent Ankara'da organize ediliyor. 

Yurdun dört bir yanından katılımların olduğu Zirveye Şanlıurfa'dan yalnızca TKDK İl Koordinatörlüğü öncülüğünde Hilvan Yerel Eylem Grubu katılım sağladı.

Hilvan adına Kadının Emeği Zirvesine katılan grup, ilçemizin yöresel ürünlerini burada tanıttı. 

Urfa keten köyneği fıstığı, Hilvan Bademi, Hasenik Pekmezi, Hasenik Pestili (bastık), Hasenik Kesmesi (çekçek), Urfa İsotu, Urfa Nar Ekşisi, Urfa Sumak Ekşisi gibi yöresel ürünler burada kurulan stantta sergilendi. 

Zirvenin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yeşilçam'ın efsane kadın oyuncularından Hülya Koçyiğit gibi birçok ünlü isim, davetliler ve vatandaşlar Urfa'yı temsilen kurulan Hilvan standına yoğun ilgi gösterdiler.

Hilvan Yerel Eylem Grubu koordinatörü Yusuf Yavuz, yazılı bir açıklama da bulunarak şunları söyledi;

“Şanlıurfa’mızı ve Hilvan ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtımını yapmak için 6 ve 8 Mart tarihine kadar devam eden “Tarımda Kadının Emeği Zirvesi” programına katılım sağlamış bulunmaktayız. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı Beyefendinin vurguladığı gibi kırsalda kadın istihdamı, kırsal alanda kadın yatırımlarına yönelik destekler ve kadının kırsal ekonomik hayata katılımının ne kadar önemli olduğunu bir daha gördük. Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak yürüttüğümüz proje ve faaliyetlerde kadına her zaman pozitif ayrımcılık yapıyor, kadınlarımızı ön plana çıkarıyoruz. İnanıyorum ki tarımda kadının gücü artıkça sürdürülebilir tarım ve üretim modelleri daha da artacaktır. Kadınlarımıza Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak eğitimler ve makine ekipman desteğini geçen yıllarda yaptık ve vermeye devam edeceğiz. Hilvanlı kadınlarımız yeter ki üretmek istesin biz Hilvan YEG olarak her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu program kapsamında yanımızda olan Şanlıurfa TKDK il koordinatörlüğüne, program boyunca ürünlerimizin tanıtımında katkı sağlayan Hilvanlı genç kadın çiftçimiz olan Sayın Tansu Göktepeli hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Hilvanlı kadınlarımız ne kadar güçlü ise kurum olarak biz de o kadar güçlüyüz" Şanlıurfamızı ve Hilvan ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195