Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfa’da faaliyete giren Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi’nin (GAAM) açılışını gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfa’da faaliyete giren Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi’nin (GAAM) açılışını gerçekleştirdi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü fuaye alanındaki açılışa Bakan Kacır’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile sanayiciler ve iş adamları katıldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmada,

Vatandaşı bezdiren konu meclise geliyor... Vatandaşı bezdiren konu meclise geliyor...

ödemesiz olmak üzere 650 bin liraya kadar finansman desteği sunuyoruz. Bu kapsamda şehrimizde 5 bin 206 işletmeye 584 milyonun üzerinde destek ödemesi yaptık. Türkiye yüzyılında şehrimizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ekseninde büyümesini sağlarken en büyük katkıyı gençlerimizden alacağımızı biliyoruz. Ülkemiz adım adım küresel bir üretim üssüne dönüşürken teknoloji yolculuğumuzda gençlerimizin de aktif bir rol üstlenmesini sağlıyoruz. Özellikle ortaokul ve lise öğrencilerimizin teknolojiye merakı geleceğimiz adına bizleri de fazlasıyla heyecanlandırıyor. Ülkemizin en genç illerinden biri olan Şanlıurfamızda bilim ve teknolojiye gönül vermiş gençlerimiz için bir bilim merkezi inşa ediyoruz, 8 bin metrekare kapalı alana sahip Şanlıurfa bilim merkezimizi inşallah yakında hizmete alacağız. Türkiye yüzyılında genç ve dinamik nüfusumuz ile katma değerli üretimle bölgesel kalkınma hamlemizle ülkemizi müreffeh yarınlara hep birlikte taşımakta kararlıyız. Bu anlayışla Karacadağ Kalkınma Ajansımız ve GAP Bölge Kalkınma İdaremiz Şanlıurfa’nın tarihi kimliğini ve yerel değerlerini ön plana çıkaran, şehrimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yeni bir soluk kazandıran projelere imza atıyor. Karacadağ Kalkınma Ajansımız da şehrimizin doğal ve kültürel mirasını koruyan, şehrimizin değerlerini üretime ve istihdama dönüştüren 599 projeye 4,4 milyar liralık destek sağladı. GAP Bölge Kalkınma İdaremizin yürüttüğü tarımsal verimlilik odaklı projelerle de şehrimizin tarımsal üretim merkezi rolünü perçinliyoruz.