Title of a News Article

Bu fırsat kaçmaz...

Bu fırsat kaçmaz...
banner206
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Şanlıurfa için iş kura müracaat edilmeli...

Bakan Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında İŞKUR aracılığıyla yapılan işbaşı eğitimlerdeki düzenlemelere değindi ve gençlere verilen cep harçlığının 75 TL'ye çıkarılacağına yer verdi.

Bakan Sarıeroğlu açıklamasında son dönemlerdeki istihdama ve olanaklara değinirken kadınlara istihdama da değindi ve İŞKUR aracılığıyla verilen 75 TL ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu çalışmalarımızdan biri nitelikli işgücü gerektiren veya geleceğin mesleklerinde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarının süresinin 9 aya; cep harçlığının ise 75 TL’ye çıkarılmasıdır. Ayrıca gençlerimizin özgür ve dinamik yapısına uygun şekilde özel bir destek olarak Mesleki Eğitimde Kupon Yöntemini de hayata geçireceğiz. Bu kapsamda, mesleki eğitim almak isteyenler, istediği eğitim kurumunu kendileri seçebileceklerdir. Bu eğitimleri İŞKUR tarafından verilecek kuponlar vasıtasıyla alabileceklerdir. Bu sayede gençlerin akredite edilmiş mesleki eğitim sağlayıcılarından kendilerine uygun zaman ve şartlarda eğitim almalarını sağlayacağız. “Genç, dinamik ve kaliteli bir nüfus” hayalimiz ve sağlıklı bir işgücü piyasası hedefimiz ile birlikte önümüzdeki dönemde gençlerimize ve kadınlarımıza bu desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Temel hedefimiz kapsayıcı ve sürdürülebilir istihdam ve büyümenin sağlanmasıdır. Bu hedefimiz doğrultusunda işverenlerimizin ihtiyaçları ile uyumlu olarak işgücümüzün niteliğinin, verimliliğinin artırılması ve üretime tam katılımının sağlanması için tüm paydaşlarımızla geliştirdiğimiz diyalog çerçevesinde yakaladığımız başarıyı geliştirme noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195