Tanıtımı gerçekleştirilen ve ŞUTSO, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Başarı Vakfı arasında imzalanacak olan protokol kapsamında, ortaöğretim öğrencilerine yönelik girişimcilik ile ilgili tanıtıcı çalışmalar yapılacak.

 

Haber: Osman KAYA

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO), Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Başarı Vakfı arasında önümüzdeki günlerde imzalanacak olan, lise öğrencilerinin iş ve şirket kurmasının sağlanması ve girişimciliklerinin geliştirilmesi ile bu kapsamda faaliyetlerde bulunmasının destekleneceği“Eğitimde Girişimciliğin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği’nin” basın lansmanı yapıldı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına; ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Girişimcilik Müdürü Murat Mercan, TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi C.Asuman Yazmacı, Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Dağtekin, Şanlıurfa Genç Başarı Vakfı ‎Genel Koordinatörü Seçil Çelebi ile davetliler katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE ŞİRKET KURMANIN YOLLARI ÖĞRETİLECEK

Tanıtımı gerçekleştirilen ve ŞUTSO, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Başarı Vakfı arasında imzalanacak olan protokol kapsamında, ortaöğretim öğrencilerine yönelik girişimcilik ile ilgili tanıtıcı çalışmalar yapılacak. Bu tanıtıcı toplantılar kapsamında öğrenciler şirket kurma ve yönetme, ticaret hayatını tanıtma çalışmaları yapılacak. Ayrıca, gençlerin girişimcilik, finansal okuryazarlık ve iş gücüne etkin katılım becerilerini geliştirmek amacıyla, öğrenme metodu üzerine kurulu Genç Başarı Şirket Programı projesi çerçevesinde, şirket kurma faaliyetleri düzenlenecek ve şirket kurma faaliyetleri ile öğrencilerin ticaret hayatını öğrenmeleri, bir mal üretmeleri, kendi ürünlerini pazarlamaları, şirket bünyesindeki unsurları tanımaları, ticaret fuarı gerçekleştirebilmeleri sağlanacak.

 

DİĞER ŞİRKETRLERLE AYNI OLACAK

Toplantıda konuşan ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, okullarda uygulanacak şirketlerin diğer şirketler gibi olacağını, tek farkının ticaret siciline kayıt olmadığını belirtti. Demirkol, “Lise düzeyindeki okullarımızda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü okullarda girişimcilik ruhunu öne çıkarmak amacıyla çocukların kendi aralarında bir şirket kurmalarını ve bu şirketle ürün veya hizmet etmelerini, pazarlamalarını öngörüyoruz. Okuldaki şirket okul bünyesi içinde pazarlamasını yapacak, şirketin bizim diğer bildiğimiz şirketlerden farkı bizim ticaret siciline kayıt edilmemiş olmasıdır. Onun dışında ortakları, yönetimi aynı bildiğimiz şirketler gibi olacak. Bu dönem sonuna kadar devam edecek. 4-4,5 ay devam edecek. Bu sene bu Ankara, Samsun ve Şanlıurfa’da uygulanıyor. 4,5 ay zaman zarfında il bazındaki başarılı projeler bir fuar organizasyonla ön pana çıkarılacak. Bu Türkiye genelinde tekrarlanacak. Urfa’daki başarılı olanlar ulusala, Türkiye’de de başarılı olanlar uluslar arası platforma geçmiş olacaklar. Umarım projeyi başarı ile sona erdiririz. Urfa’dan çıkan arkadaşlarımız Türkiye genelinde de başarılı olur. Türkiye’ye yurt dışında temsil etme hakkını kazanmış olurlar” dedi.