Title of a News Article

TOKİ taksitlerinde büyük artış

TOKİ, borç bakiyelerine tarihindeki en yüksek artışı uyguladı.

TOKİ taksitlerinde büyük artış
banner206
İbrahim Halil Şeker / T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa ettirilen ve hak sahiplerine teslim edilmiş konutların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri yeniden hesaplandı.

1 Ocak-30 Haziran 2016 dönemi memur maaş artış oranı ile güncellenen borç bakiyeleri, taksitlerin büyük oranda artmasına neden oldu. Buna göre TOKİ’den konut alanların borç bakiyeleri yüzde 6,90 oranında arttırıldı. Borç bakiyesinin artan miktarının yüzde 1’lik KDV ödemesi de bu ay içinde yapılacak. TOKİ’ye yapılan geri ödemelerde taksit tutarına göre 3,50 TL ile 6,00 TL arasında banka komisyonu ve BSMV tahsil ediliyor.

TOKİ alt gelir grubu ve diğer destek uygulamaları kapsamında satılan konutların taksit ödemeleri ise arasında en düşük rakam olan yüzde 3,19 oranında artış yapıldı. Bu gruptan konut satın almış olanlar da artış miktarının yüzde 1’i kadar KDV’yi Temmuz taksitleri ile ödeyecekler.

TOKİ’nin memur maaşına endeksli borç bakiyelerine uyguladığı Temmuz 2016 dönemindeki artış, şimdiye kadar uygulanan en yüksek artış olarak kaydedildi. 2016’nın ilk yarısında borç bakiyelerini yüzde 4,76 artıran TOKİ’nin ikinci yarıda yaptığı yüzde 6,90 artışla yıllık artış yüzde 11,99 olarak gerçekleşmiş oldu.

TOKİ, 2015 ilk yarısında memur maaşında artış olmadığı için artış yapmamış, ikinci yarıda yine memur maaşına endeksli olarak yüzde 3 artış uygulamıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 16:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
vadandaş
vadandaş - 8 yıl Önce

yuhhhhhh.....urfa toki dg ler çok kötü işçilikleri pişman oldum aldım.yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner195