Title of a News Article

Urfa firması tarafından inşa ediliyor...

Urfa firması tarafından inşa ediliyor...
banner206

Şanlıurfa ile Adıyaman'ı birbirine bağlayan Fırat Nehri'nin üzerinde kurulu olan Karababa Köprüsü (Fırat Köprüsü), yerini 3 gidiş 3 geliş son teknoloji köprüye bırakıyor. Bir zamanlar ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in dizi çektiği bu köprü, yenisiyle yer değiştirecek. 

Mesar İnşaat tarafından yapımı süren Karababa Köprüsü, tamamlanmak üzere. Son teknoloji 'Dengeli Konsol' sistemiyle inşa edilen Karababa Köprüsü Urfa ile Adıyaman'a gidip gelenlere daha konforlu bir yolculuk sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilen Karababa köprüsü, 'Dengeli Konsol' sistemi ile Türkiye'de yapılan en geniş köprü unvanını sahip. Karababa Köprüsü'nün orta uzunluğu 175, toplam uzunluğu ise 400 metre. 3 şeritli gidiş geliş olan köprünün her bir tarafı 15'er metre genişlikte. 

Şanlıurfa Adıyaman karayolundan gidip gelenler şuan eski halen hali hazırda eski köprüyü kullanıyor. Yeni köprünün Mayıs ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

TATLISES'İN ANILDIĞI BÖLGE!

Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, 1997-98 yıllarında şuan yapımı süren Karababa Köprüsü ve bölgesindeki köylerde 'Fırat' adlı diziyi çekmişti. Gülben Ergen ve oğlu İdo'nun da başrol aldığı Fırat dizisinde eşi rolünü oynayan Gülben Ergen, Fırat'ın serin sularında boğularak hayatını kaybetmişti. Dizi gereği psikolojik bunalıma giren İbrahim Tatlıses ve oğlu İdo köyü terketmek istemiş ve yola koyulmuşlardı. Karababa Köprüsü'nün üzerinden geçen Tatlıses, yol kenarında bulunan bir kaç büyük taşı eline alarak köprünün üzerinden Fırat Nehri'ne atmıştı. Bu köprü, o günden sonra Fırat dizisiyle hafızalara kazındı. 

O Dönemi yaşayan ve Fırat dizisini izleyen birçok seyirci, bu köprüden geçerken Tatlıses'in o anlarını hatırlıyor ve duygusal anlar yaşıyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195