Title of a News Article

Vekilden taşeron açıklaması!

Vekilden taşeron açıklaması!
banner206
 Antalya Milletvekili Tuba Voral Çolak’tan taşeron açıklaması geldi. Meclisin gündeminden düşmeyen taşeronlarda gündem kadro alamayanlar. Meclis Genel Kurulunda %70 engeline yaklaşık yüz bin taşeronun takıldığını belirtti.Taşerondaki Sorunlar
2 Nisan’dan itibaren yapılan düzenlemeler ile taşeronlar kadroya geçiyor. Peki, herhangi bir neden belirtilmeden kadroya geçmeye hakkı verilmemiş olan taşeronlar ne olacak? Bununla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Milletvekili Tuva Vural Çolak kanun görüşmelerinde Meclis’te söz alarak, soruları yanıtladı.

‘‘Yapmış olduğunuz kanun teklifi düzenlemelerini incelerken, mağdur olan taşeron işçileriyle ilgili bir düzenleme yapılmadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sarayına 2018 itibariyle, sürekli işçi kadrosuna 1.108 işçi daha alınmıştır.

Bu hizmetlerde kadro açılmasıyla birlikte, sarayda çalışan memur, sözleşmeli personel ve işçi sayısı birden artarak ekim ayı sonu itibariyle 2.374’e çıkmıştır. Ülkemizde 3 milyon 600 bin her alanda atama bekleyen üniversite mezunu milyonlarca arkadaşımız varken, sarayda kriterleri belli olmayan, yüksek maaşla danışman yapılan ve ofislerde çalışacak kişilere tanınan ayrılacağın adı adaletsizlik değildir de nedir?’’

Şeklinde konuşmasını yaptı. İstihdam konusundaki eşitsizlik için de vurgu yapmış oldu.

100 Binin Üzerinde KİT Çalışanına Kadro Yok
Milletvekili Çolak tarafından gündemde olan en önemli husus, 100 binin üzerinde Kit çalışanına kadro verilmemiş olmasıydı. Kadro verilmesi için mücadeleye devam eden taşeronlar adına Mecliste taşeron açıklamaları gündemde kalmaya devam edecek.


Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2019, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195