Title of a News Article

Ziraat kredisine başvuru detayları...

.

Ziraat kredisine başvuru detayları...
banner206
 Ziraat Bankası’ndan alınacak krediyle kredi kartı ve kredi kartından çekilen nakit avans borçlarının yapılandırılmasında başvuru detayları ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, krediye başvurmak isteyenler şu adımları takip edecek:

1) Başvuru için TC numarasının yazılı olduğu kimlik ve çalışanlar için maaş bordrosu gerekiyor. Emekliler için e-devlet şifresi yeterli. Başvuranın geliri alacağı krediyi karşılayabilecek durumda değilse kefil gerekebilir.

2) Başvuruda borçlu kredi kart veya kartlarınızın yanınızda olmasına gerek yok. Borç miktarına göre kredi limitiniz belirleniyor ve Genel Müdürlük’e onaya gönderiliyor.

3) Krediyi almak için borçlu kart veya kartların iptali gerekiyor. Kredi onaylanırsa, kartın alındığı bankadan, tüm kredi kartları ve toplam kart limitinin iptalinin sağlanması için, toplam kapama bakiyesini gösterir belge alınıyor. Bu belge Ziraat Bankası şubesine teslim ediliyor.

4) Banka krediyi EFT ile doğrudan borçlu olunan banka/bankalara gönderiyor. EFT/sigorta gibi masraflar da alınan kredinin içine dahil edilebiliyor.

5) İsteyene Ziraat Bankası limiti başvurucunun gelirine göre belirlenecek yeni kredi kartı önerebiliyor.

 

Uygulamanın şartları

Uygulamada kredi kartı borçları tek çatı altında toplanarak, borcu olanlar Ziraat Bankası’ndan alacağı krediyle borcunu kapatabilecek.

Düzenlemeye göre Ziraat Bankası’ndan alınacak ‘birleştiren ihtiyaç kredisi’nde faiz oranları 24 aya kadar aylık yüzde 1.1, 60 aya kadar ise aylık yüzde 1.2 olacak ve 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı ve kredi kartından çekilen nakit avans borçlarını kapsayacak.

Kişinin aylık gelirinin ödemeleri karşılaması şartı ile alınacak kredide üst limit uygulanmayacak.

Düzenlemede ‘banka tarafından takibe alınmamış olmak’ şartı da bulunurken, asgari borcun üzerinde ödeme yapabilenler de krediye başvurabilecek.

Yapılandırılmada üst limit uygulanmayacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195