Title of a News Article

Suruç ilçesinde ne oldu?

Suruç ilçesinde ne oldu?
banner206
  24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti, HDP’nin kalesi olarak adlandırılan Suruç ilçesinde oylarını bir kez daha arttırdı. Ak Parti Suruç ilçesine yaklaşık 14 bin oy aldı. Ak Parti kayyum belediyeler tarafından yönetilen Suruç ve halfeti ilçelerinde oylarını artırdığı ortaya çıktı. 

Bir süre önce seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve HDP’li bir esnaf arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından AK Parti’nin, Suruç ilçesinde oylarının nasıl çıkacağı büyük merak konusu olmuştu. 7 Haziran seçimlerinde HDP yüzde 80, AK Parti’nin de yüzde 15 oranında oy aldığı Suruç’ta, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti oyunu arttırmıştı. O seçimlerde HDP’nin oyu yüzde 68’e inerken, AK Parti’nin oyu da 28 yükselmişti. Dün yapılan seçimde de HDP yüzde 64 oranına düşerken AK Parti ise oy oranını yüzde 32’ye yükselti.

Suruç ilçesinde yaşanan olay sonrası Ak Parti ilçede oy kaybını yaşayacağını sosyal medyada paylaşanlar hayal kırıklığı yaşadılar. Olay sonrası Ak Partili vekil İbrahim Halil Yıldız'ı yanlız bırakmayan Suruçlular, oylarını Ak Partiden yana kullandıkları ortaya çıktı. Tüm ilçelerde oy kaybı yaşanırken Suruç oyunu artırmış.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili MKYK üyesi Av İbrahim Halil Yıldız, seçimlerin ardından kısa bir açıklama yaparak" Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili oylamasında oy tercihini Ak partiye yapan seçmenlere teşekkür ederek eskisinden daha fazla çalışacağım, Suruç ilçe halkınımızım daima emrinde olduğumu ifade etmek isterim" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195