Title of a News Article

Yıllar Sonra Hizmetle Tanıştılar

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra, Resulayn halkı rahat nefes almaya başladı.

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra halkın rahat nefes almaya başladığı bölgede, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) vasıtasıyla kamu hizmetleri sunulmaya devam ediyor.

Harekât sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin havadan yapacağı gözlemlerden gizlenmek için terör örgütü PKK/YPG’nin Resulayn cadde ve sokaklarının üzerini örttükleri barakalar kaldırılmaya başlandı. SUDKOM, Çevre ve Şehircilik Koordinatörlüğü nezaretinde Resulayn Yerel Meclisi tarafından belirlenen yerel halkın görev aldığı çalışmalar kapsamında, cadde ve sokaklardan sökülen malzemeler başka işlerde kullanılmak için depolanıyor.

Türk askerinin yanında Resulayn yerel polisi Şurta’nın da görev yaptığı ilçede, esnaf ve vatandaşlar rahatça çarşılara çıkıp, ihtiyaçlarını gidermeye başladı.

Şehrin her alanında devam eden çalışmalar kapsamında parklar ve bahçelerde de temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri devam ediyor. Parkların, sokak ve caddelerin temizlenmesinden büyük memnuniyet duyan Resulayn halkı, Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e teşekkür ediyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195