Title of a News Article

Aramızdan ayrılışının 56. yıl dönümü...

.

Aramızdan ayrılışının 56. yıl dönümü...
banner206
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Hicri Takvime göre 56 sene önce bugün Urfa’da Ramazan ayının 25. gecesinde Urfa’da vefat etmişti... Bediüzzaman Hazretleri'nin cenazesi, Ulu camide kılınan namazdan sonra Dergah'ta ayrılan mekana defnedilmişti.

O hüzünlü günü Emirdağ Çarşı Camii İmamı Namık Şenel, Ömer Özcan’ın “Ağabeyler Anlatıyor-4” kitabında şöyle anlatmıştı:

1931 Emirdağ doğumluyum. Üstad’ımızın her iki Emirdağ Hayatı’nın da yakın şahitlerindenim. O tarihlerde Emirdağ Çarşı Camii’nin resmî imamlığını yapıyordum. Bediüzzaman Hazretleri sekiz sene müddetle, fasılalarla arkamda namaz kılmış, bazen de resmen men edilmiştir.

Emirdağ’ında Hz. Üstad’ın vefatını ilk duyan Hacı Ali Kılınçalp. Hz. Üstad, Ezher Üniversitesi’ne Risale-i Nur teslim etmesi için Mısır’a göndermişti Emirdağlı Hacı Ali Kılınçalp ağabeyi. Üstad’a gönderdiği bir mektup Tarihçe-i Hayat’ta neşredilmiştir. Bir dönem Emirdağ Belediye Başkanlığı da yapmıştı.

Üstad’ın vefat ettiği gün Emirdağ’daki hüzün

Hafız Namık Şenel Anlatıyor:      

Üstad Hazretleri’nin vefat ettiği gün Emirdağ’da yaşadığımız hüzünlü hali anlatayım:

Malum, Hz. Üstad 23 Mart 1960’da, Ramazan’ın 25. günü Urfa’da vefat etmiştir.

İftardan sonra camiye geldim. Caminin imamıyım. Hacı Ali Kılınçalp Ağabey de Ramazan dolayısıyla camide fahri olarak vaizlik yapıyordu.

Ben camiye girdiğimde o vaaz ediyordu. Ama cemaatte öyle bir suskunluk vardı ki anlatamam... Millette bir sessizlik, bir üzüntü, bir burukluk vardı... Hava çok sıkıntılı... Hacı Ali de vaazında, Uhud Şehitleri’ni anlatıyordu. Ama lafı dolanıp dolaştırıp, “Bir zat ki bir zembilden fazla yükü olmamış. Bütün ömrü mücahide ile geçmiş. Bu zat da Uhud Şehitleri’nin yolundaydı. Hayatı boyunca hiçbir fütur getirmedi...” şeklinde ağlamaklı bir şekilde anlatıp duruyordu. Ben de bihuş oldum...

Sonra, “Peygamber ölecek veya öldürülecek olursa siz geri mi döneceksiniz?” şeklindeki ayeti anlattı. Hz. Ebubekir’in “Kim ki Muhammed’e (asv) tapıyorsa o ölmüştür. Kim ki Allah’a tapıyorsa o Hay ve Kayyum’dur” sözlerini anlattı.

Bu arada minberin yanında Terzi Mustafa Bilal vardı. Ona, “Üstad’a bir şey mi oldu yoksa?” dedim. O da: “Bilmiyorum” dedi. Mecburen merakla beklemek zorunda kaldım.

Neyse, namazı kıldık, hemen yanına koştum: “Hacı Ağabey, bir şey mi var?” dedim. Hüzünlü bir şekilde: “Üstad’ımız vefat et­miş” dedi. Hacı Ali Ağabey, vaaz için camiye gelirken Mehmet Ça­lışkan Ağabey’in dükkânına uğramış. O sırada Urfa’dan bir telefon gelmiş ve Üstad’ımızın vefat haberi verilmiş.

İşte, o günkü halet-i ruhiyemiz bu şekildeydi. Bunu hiç unuta­mam. Allah, Üstad’ımızdan ebeden razı olsun ve şefaatlerine nail eylesin, âmin.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 11:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

ÜSTAD BEDİÜZZAMAN SAİDİ NURSİYE VE ZAMININ DEMOKRAT PARTİ İL BAŞKANI HATİPOĞLUNUN ÜSTADI VERMEYİŞİNDEN DOLAYI YÜCÜ RABBİMDEN RAHMET NİYAZ EDERİZ.

SIRADAKİ HABER

banner195