Title of a News Article

Eylemciler Mezarlık Kulübesini Kur-anı Kerimlerle Beraber Yaktılar

Ceylanpınar ilçesinde dün gece bir grup eylemci yol kapatarak çöp konteynırlarını ateşe verdi. Polis yol kapatan göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

 Ceylanpınar'da bir grup eylemci, Kobani için sokaklara döküldü. İlçe tamamıyla savaş alanına dönerken, polisin yer yer yaptığı müdahalelere aldırmayan protestocular, tüm sokak ve ana caddeleri trafiğe kapatarak eylemlerine devam etti.

 Sabaha kadar devam eden protestolarda "Her yer Kobani, her yer direniş" sloganları atılırken, sokaklarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmalardan sonra, cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Özellikle ilçenin Mehmet Akif, Cumhuriyet, Yeni Mahalle ve Barış mahallelerinde yoğunlaşan eylemler esnasında kimi zaman gerçek silah sesleri de duyuldu. ilçenin çeşitli bölgelerinde çöp konteynırlarını ateşe vererek yolu trafiğe kapatan eylemciler, ardından ilçede bulunan parkların nöbetçi kulübeleri, çocuk oyun grubu, ve semt pazarı molotof atılarak yakıldı.

 Kur-anı Kerim Yakmaktan Çekinmediler

Yüzleri maskeli grup, Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplarında bulunduğu mezarlık bekçi kulübesine molotof atarak kulübeyi tamamen yaktılar, otobüs duraklarını yerinden söküldüğü görüldü. Polis göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Kalabalık grup polisin müdahalesinin ardından dağıldı.Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kentteki görüntünün savaş manzaralarını aratmadığı görüldü.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195