Title of a News Article

Suruç'u PKK patlattı...

ANALİZ...

Suruç'u PKK patlattı...
banner206

 Saddam’ın zulmünden bitap düşürülen Irak halkı ABD’nin işgalinde bir vücut gösterememişti. Daha sonra Maliki’nin Şia ideolojisi ile Iraklı Sünniler -Irak halkı- sıfatının kapsamından çıkarıldı. Bu Maliki’nin kasten Sünniler üzerindeki baskı ve zulmü ile vuku buldu. Halk sıfatı kapsamından çıkarılan Sünniler, IŞİD gibi bir proje ile mecburiyetin baskısı ile tanıştırıldı. Ve hali-hazır Irak ve Suriye manzarası.

    PKK’nın tarihçesinde çok renkli ve kavileşmiş bir uluslararası ittifak sabittir. Yunanistan’dan Rusya’ya, İran’dan İsrail’e, İtalya’dan Almanya’ya ve daha niceleri. Böyle bir ittifakın müttefiki olmuş PKK bir noktadan sonra şehir yapılanmaları ve legal siyasi faaliyetleriyle de tanıştırıldı. Ağırlığı olan bölgelerde Maliki’ye rahmet okutacak işler yaptılar. -Kürt halkı- sıfatı kapsamını kendi ideolojileri doğrultusunda belirlediler. Bu sıfat kapsamına girmeyen Kürtler'i ise bastırdılar. 
    Şimdi ise, PKK’nın silah ve eğitimi verdikleri, PKK’nın taraftarlarının canına kasdetmekte. HDP de bir proje olarak bu hususta vazifeli gibi davranmış ve davranmaktadır. Hem bu tür neticeleri elde edecek fitneyi ateşlemiş ve hem fitnenin müsebbibi olarak da, üzerine toz kondurmamaktadır. Suruç’ta yaşanan patlamanın tek faili HDP’dir. Bastırılmış, sindirilmiş, inanç ve yaşam tarzlarının öfkesi ile karşı karşıyadır. Ne tevafuk ki bir önceki cümle Kemalizm’in dertlerindendir.
    Doğu bölgesinde HDP bir nifak ve fitne siyaseti izlemiş ve Kürtler'i tek tip ve ideolojik robotlar stratejisi ile asimile etmek denaetini işlemişken, şimdi bir kinin ve nefretin neticesini başkalarına atmaya çalışmaktadır. IŞID veya başka bir örgüt, kim taşeronluk etmişse etsin, o canlı bomba İngiliz değildi. Ölenler de Alman değildi. HDP Kürt’lerin hakkı ve Kürtçülük propagandasının arkasına sığınmış bir ecnebi ittifakının maskotudur. Böyle olduğu da bu patlamanın neticesi can veren insanların cansız bedenleri ile tescillenmiştir. 
    'Türkiye Cumhuriyeti hesap vermeli' diyen HDP doğru söylemektedir. Neden laiklik, demokrasi ve diğer dinsiz inkilaplarla bu memlekette fitne sebebi, ecnebi operasyonlarına müsaade etmiştir. Şimdi HDP’nin Kürt halkı içerisinde yaptığı gibi. Neden, 5816 gibi bir kanun hala yürürlüktedir.. Neden? Kim kimi, neden ve niçin koruyor? Korunan ne haltlar etmiş ki, bugün onun inkilapları sebebiyle memleket bir veba salgını istilası altındadır. Ve Neden hala bu kanun bir sınırdır ki, dokunulamıyor. 
kaynak. yeniakitgazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195