Title of a News Article

Terör olayları Urfa turizmini baltaladı!

Terör olayları Urfa turizmini baltaladı!
banner206

32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’taki bombalı saldırının ardından Şanlıurfa’daki turistlik mekânlarda ziyaretçi sayısı yüzde 60 oranında düştü.

Geçen yıl yaklaşık 806 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da bu yıl hedef 1 milyondan fazla turist çekmekti. Son günlerde artan terör olaylarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış mitingiyle açılan ‘Türkiye’nin en büyük müze kompleksi de’ bu olaylardan nasibini aldı. 24 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan ve ilk 15 günde yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen müzeler bugünlerde boş kaldı. Yaklaşık 3 ay önce açılan müzelerde yetkililer turist çekmenin planlarını yapıyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TURİSTSİZ KALDI

Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ardından, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin son yıllarda parlayan yıldızı haline gelen Şanlıurfa başta olmak üzere Diyarbakır, Gaziantep ve Mardin illerinde de turist sayıları büyük ölçüde düştü. Geceleme istatistikleri baz alındığına 2014 yılında yaklaşık 806 bin turisti ağırlayan Şanlıurfa’da, bu sayı 2015 yılının ilk 8 ayında yüzde 60 civarında düşüş yaptı.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195