Title of a News Article

Urfa'yı temsilen katıldı...

Urfa'yı temsilen katıldı...
banner206
 
Emine Erdoğan 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin Gala Yemeği'ne katıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bugün ana vatanından mahrum kalmış mülteci kardeşlerimizin maruz kaldıkları, aynı zamanda aile bütünlüklerine de zarar veriyor. Aile de bir ana vatan olduğuna göre, mülteciler iki kere vatanını kaybetmiş mazlumlardır." dedi. Toplantıya Şanlıurfa'yı temsilen MKYK üyesi Vildan Polat ve Şanlıurfa KADEM il yönetim kurulu üyeleri katıldılar. 

Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile "Ailenin Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlediği "3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin Adile Sultan Sarayı'ndaki Gala Yemeği'nde, adaletin doğru yolun pusulası olduğunu belirtti.

Ailenin modern dünyada en çok yara alan konuların başında geldiğini dile getiren Erdoğan, "Oysa korunduğumuz, sevdiğimiz, sevildiğimiz, güven hissi duyduğumuz bir sığınaktır. Aileden uzak düştüğümüz her yer gurbettir. Aileye dair fikir ve anlayışlar, her dönem farklılaşsa da ailenin toplumun başladığı nokta olduğu gerçeği, hiçbir zaman değişmeyecektir. Aile bir vücudu meydana getiren yapı taşlarıdır. Bu yapı taşları hasta ise vücut da hasta olur. Aile, hayata ilk adım attığımız yerdir, ilk eğitim yuvamızdır. Hayata dair anlam dünyamızı inşa ettiğimiz, insan ilişkilerini öğrendiğimiz okuldur. Doğru ve yanlışa dair standartlarımız aile içinde oluşur. İçine doğduğumuz ailenin koşulları, hayata karşı olan duruşumuzu şekillendirir." diye konuştu.

Güçlü ailelerin, sorunlarını devlet organlarına varmadan kendi içinde erittiğine işaret eden Erdoğan, "Daha da önemlisi, yardımlaşma ve dayanışma kültürü ailenin sınırları içinde kalmaz. Etkisi mahalleye de yayılır. Aile güçlenip, kendine yeten, kendi sorunlarını çözen bir birim haline geldikçe toplumdaki huzur seviyesi mutlaka artacaktır. Dolayısı ile bugün değiştirmek istediğimiz bazı sosyolojik gerçekler varsa, işe aileden başlamalıyız. Kadına şiddetten tutun da kadının insan haklarına tam anlamıyla erişmesine kadar birçok konunun çözümü, ailenin güçlendirilmesindedir." ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195