Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın vasiyeti ortaya çıktı. Şehit Uzman Onbaşı, vasiyetinde “Şehit olursam kimse üzülmesin, ben güzel bir mertebeye ulaştım” diye yazmış.

 

PAŞA BENZER

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen ve geçtiğimiz 17 Mayıs’ta Şanlıurfa’da toprağa verilen Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın ortaya çıkan vasiyeti okuyanların yüreklerini dağlıyor.  

Şehit Uzman Onbaşı Sağır, vasiyetine “Eğer bir gün eve dönemesem, şehit olursam kimse üzülmesin” diyerek başlarken, şunları kaydetti;

“Ben güzel bir mertebeye ulaştım. Anam, babam, kardeşlerim hakkınızı helal edin. Kaderimize yazılmış,  bu böyle kimse değiştiremez. Ölüm Allah’ın emri, vatanım için, anam, babam, kardeşim içindir. Çok zorluk çektim, çok çatışmalara girdim, bunlar sizin için. Emin olun bu mesleğim parayla yapılmaz, severek ve inanarak yapılır. Bende severek ve inanarak yaptım. Vatanım için görevimi en iyi şekilde yaptım. Cümlelerimin sonuna geldim. Bugün günlerden Salı 08:04:2016  (saat21:21). Anam babam ellerinizden öperim, kardeşlerim, gözlerinizden öperim. Haaa bida Erkan’a çok ama çok iyi bakın. Size tek vasiyetim elvedaa.”

 

En büyük hayali ailesine ev almaktı

Maddi durumları iyi olmayan ailenin 4’ü erkek 6 çocuğundan en büyüğü olan şehit Uzman Onbaşı Sedat Sağır’ın (22) en büyük hayalinin de ailesine bir ev almak olduğu öğrenilmişti.