Title of a News Article

Vali Tuna'dan çarpıcı tespit...

Vali Tuna'dan çarpıcı tespit...
banner206
 ‘Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi’ sona erdi
Şanlıurfa’da ikinci yapılan sunumlarla sona eren ‘Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi’nin mesajını veren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bu zirvenin her yıl geleneksel hale getirilmesini temenni ettiğini söyledi.
Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi" ikinci gününde yapılan sunumların ardından sona erdi.
"İslam’ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük" temasıyla düzenlenen ve özellikle Avrupa’da oluşturulan İslam düşmanlığı karşısında İslam’ın barış dini olduğu anlatılan zirvenin sonuç mesajı, Balıklıgöl yerleşkesinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından verildi.
Zirveye katılımın ve ilginin çok yüksek olduğunu belirten Vali Tuna, aynı duygu ve düşüncelere sahip bir topluluğun Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan tüm dünyaya mesaj vermesinin önemli olduğunu söyledi.
İki gün boyunca sunumlarını yapan İslam âlimlerinin sunumlarında; İslam dininin hem kelime anlamı açısından hem de 1400 yıllık pratiği açısından terör ile anılmasının mümkün olmayacağını anlattığını ifade eden Tuna, şöyle devam etti:
“Günümüzde yanlış bir algı oluşturmak üzere oluşturulan bazı grupların uygulamaları üzerinden İslam ile ilgili olumsuz bir algı yaratılmak istendiği herkes tarafından ortak bir şekilde dile getirildi. İslam’ın doğru anlaşılması için yeni bazı çalışmaların yapılması gerektiğini söylediler. Buraya dünyanın dört bir tarafından gelen Avrupa’dan, Rusya Federasyonuna bağlı İslam topluluklarından, Ortadoğu’dan ve Kuzey Afrika’dan ve Türkiye’nin içinden birçok akademisyen, kanaat önderi ve âlimler burada buluştular. Ve Hz. İbrahim’im makamından bu mesajı hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya duyurdular.”
500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan kadim şehir Şanlıurfa’da zirveye katılan misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Tuna, güçlü çıkan bu sesin daha iyi duyulması için bu zirvenin bir gelenek haline getirilerek her yıl yapılmasını temenni ettiklerini söyledi.
Yapılan konuşmanın ardından katılımcılarla fotoğrafı çekildi. Zirvenin üçüncü günü olan yarın ise katılıcılar, Şanlıurfa’nın tarihi yerlerini gezecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195