Title of a News Article

Ve Hükümet düğmeye bastı

 Ve Hükümet düğmeye bastı
banner206

İş kazalarını önlemek için eylem planı geliyor. Başbakan Davutoğlu, vasıfsız işçi olmayacağını belirtti ve ekledi: Denetçi, gittiği işyerinde çay bile içmemeli

İş kazalarını önlemek için hükümet düğmeye bastı. Dün Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni eylem planını açıkladı. Her işçinin sertifikalı olacağını belirten Davutoğlu, vasıfsız işçi kavramının ortadan kalkacağını, 1 Ocak 2015 itibariyle sertifika verilecek duruma gelineceğini söyledi. Cezalar kadar ödül de geleceğini kaydeden Davutoğlu, "Kamu olarak bundan sonra yaptırımları artıracağız. Ama ödülü de artıracağız. Eğer işyerinde hiç kaza olmamışsa, alınan kesintiler alınmayacak. Bir ödül mekanizması kuracağız. Eğer ölümcül kaza olmuşsa, şimdiki cezalardan daha ağır cezalar gelecek" dedi. Yeni eylem planını bir ay geçmeden tüm işçi ve işveren sendikalarıyla paylaşıp hayata geçirecekleri vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Denetimciler denetlemeye gittiği yerde çay bile içmemeli. İş güvenliği ile ilgili ne önlem gerekiyorsa hepsi alınacak. İhale mekanizmasına iş güvenliği maliyeti de koyacağız."

 

ASANSÖRLER ÇİN MALI

İstanbul'da 10 kişinin ölümüne neden olan elim asansör kazası, gözleri yapı denetim kuruluşları ve asansör üreticilerine çevirdi. Dünya asansör ithalatında geçen yıl 11'inci sırada yer alan Türkiye'nin, bu yıl en fazla ithalatı Çin'den yaptığı ortaya çıktı. Yılın ilk 7 ayında 24 ülkeden 69 milyon dolarlık asansör ithal ettik.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195