Title of a News Article

Viranşehir'de görevdeyken gündem olmuştu!

Viranşehir'de görevdeyken gündem olmuştu!
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde görev yaparken pandemi kuralları ile ilgili flaş sözler sarf ederek görevden uzaklaştırılan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut babasını koronavirüsten dolayı kaybetti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı olduğunu, aşıların ise sağlığa zararlı olduğunu ileri süren ve bunlara karşı resen soruşturma açtığını duyuran Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, geçtiğimiz aylarda görevden alınmıştı.

YouTube kanalı üzerinden 28 dakikalık bir video yayınlayan ve Esenlik Bildirisi’yle pandemi tedbirlerini eleştiren Eyüp Akbulut, çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

Akbulut, yayınladığı videoda şu ifadelere yer vermişti.

AYKIRI OLDUĞUNU SAVUNDU!

“Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim, başıma bela alacağım. Fakat haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım. Hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüyoruz ve bunlar büyük mağduriyetlere sebep oluyor. Bugün uygulamada olan, sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır. Uzatmamak için çok fazla tafsilata girmiyorum fakat Anayasa'da bunun nasıl yapılabileceği ayrıntısıyla düzenlenmiş.”

Yaptığı bu açıklamalar sonrası Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu da, Akbulut’un geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

BABASI KORONADAN KAYBETTİ

Savcının Eyüp Akbulut'un babası Muammer Akbulut korona tedavisi gördüğü Bursa Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Akbulut'un cenazesi, Turgutalp Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mahmudiye Mezarlığı'nda defnedildiği öğrenildi.

URFASTAR

Cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut un babası koronavirüse yenildi #1

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2021, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195