Title of a News Article

Hilvan'da ismi yaşatılacak...

Hilvan'da ismi yaşatılacak...
banner206

Hilvan Belediyesi, gazeteci Yasin Dikme’nin adını sokağa verecek. Alınan karar ilçede büyük memnuniyetle karşılandı.

Hilvan Belediyesi Meclisi, Aralık ayı toplantısında memnuniyetle karşılanan bir karar aldı. Gaziantep Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şanlıurfa bürosunda görev yapan gazeteci Yasin Dikme'nin adı Bağlar Mahallesindeki bir sokağa veriliyor. Yapılan meclis toplantısında alınan karar, bütün üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Bayık, Gazetecilik Mirasını Gelecek Nesillere Bırakacağız

Belediye Meclisine Başkanlık yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu. ‘Hemşerimiz gazeteci Yasin Dikme, Hilvan’ın yetiştirdiği ender insanlardan biridir. Anısını ölümsüzleştirmek için ismini Bağlar Mahallemizdeki bir sokağa verme kararını aldık. Alınan karar tüm meclis üyelerimizin oy birliğiyle alındı. Prestij Caddesi ile direk bağlantılı olan 716. Sokağımızın adını değiştirerek Yasin Dikme adını vereceğiz. Onun adını taşıyan bir sokak, gelecek nesillere onun gazetecilikteki mirasını hatırlatma fırsatı sunacak" dedi.

Resim önizlemesi

Ailesi ve Meslektaşları Hilvan Belediyesi'ne Teşekkür Etti

Hilvan halkı, bu anlamlı kararı olumlu bir şekilde karşıladı. Yasin Dikme'nin ailesi ve meslektaşları, Başkan Bayık ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Yasin Dikme

Gazeteci Yasin Dikme, 1980 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde dünyaya geldi. Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı' bölümünden sonra Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

2010 yılından bu yana AA'da kameraman ve muhabir olarak görev yapan Dikme, iki yıl önce kıdemli muhabirliğe terfi ettirilmişti. Savaş muhabirliği sertifikası da bulunan Dikme, çok sayıda haber, fotoğraf ve görüntüye imza atmıştı.

Yasin Dikme, geçtiğimiz 1 Ekim’de geçirdiği kalp krizi sonucu 43 yaşında hayata veda etti. Evli ve 3 çocuk babasıydı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195