Title of a News Article

Urfa Müftülüğünün düzenlendiği programa yoğun ilgi

Urfa Müftülüğünün düzenlendiği programa yoğun ilgi
banner206

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından din görevlileri ve vatandaşlara yönelik ‘’Aileyi Ayakta Tutan Değerler’’ konulu konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Ayşe Akkoç’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi yoğun oldu.

Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Ayşe Akkoç, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay, ile din görevlileri katıldı.

Konferansta konuşan İl Müftüsü Ramazan Tolan, milli değerleri ayakta tumanın çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Dünyada olduğu gibi günümüzde de toplum değişikliğe uğrayabiliyor. Örneğin bundan 60 veya 70 yıl önce ülkemiz kırsal kesim çoğunluktaydı. Annelerimiz okuma yazması belki yoktu ama, aile konusunda en fazla zahmet çeken fedakar davranan annelerimiz oluyordu. Günümüzde kız çocuklarımız okuyor ve toplum her geçen gün gelişiyor. Aile kurumunu ayakta tutabilmek için ve milli değerlerimizi yaşatabilmemiz için bizlere, sizlere ve herkese büyük sorumluluklar düşüyor. O yüzden toplumumuzun değerleriyle beraber ailemizin yaşaması çok önemli’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlık Vaiz Ayşe Akkoç ise, ailenin önemine vurgu yaparak, ‘’Çok önemli bir konuyla geldik yani aile, hani hepimizin bir ideali ve bir hedefi var. Vatan çok kıymetli vatanı da ayakta tutan aileler var ve ailelerde elbette ki bu toprakların ebet müddet, rabbimin izniyle güçlü olması, ayakta kalması bu milletin rahat ve huzurlu olması için ailelerinde güçlü olması ve her halükarda birbirine kenetlenmesi gerekiyor. Kenetlenmede bizler yol gösterici olarak, insanların nasıl davranılması gerektiği noktasında eğer gökyüzünün talebesi olabilirsek, yeryüzünde ki insanlara da öğretmen olabiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

Akkoç, ‘’Aileyi Ayakta Tutan Değerler’’ başlığı altında din görevlilerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2023, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195