Title of a News Article

Mekke'nin fethi kutlandı

Mekke'nin fethi kutlandı
banner206

Şanlıurfa'da Mekke'nin fethinin 1386. Yılı görkemli bir törenle kutlandı.
Anadolu Gençlik dernegi ve Milli Gençlik vakfı tarafından Mozaik Avm'de yapılan Mekke'nin fethinin yıldönümü programına Şanlıurfa eski Milletvekili Niyazi Yanmaz, 
Memur-sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Günak,  çoksayıda davetli katıldı. 
Yarın. Doç. Necmettin Çalışkan Mekke'nin fethinin yıldönümü konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

MEKKE'NİN FETHİ NE İFADE EDİYOR 

31 Aralık bir yılın bitişi aynı zaman da yeni bir yılın başlangıcıdır. Müslüman alemi için çok önemli yerlerden biri olan Mekke de bugün fethedilmiştir. Mekke nasıl fethedilmiş ve ne zorluklar yaşanmıştır? Bu yıl Mekke'nin fethinin kaçıncı yıl dönümüdür? 

Mekke'nin fethi fetih süresinde de açıklanmıştır. İşte tüm detayları ile Mekke'nin fethi ve aşamaları fetih süresinin açıklaması:

MEKKE'NİN FETHİ:

 Fetih suresinin 27 ve 28. ayetlerinde şöyle buyrulmuş:
“Allah dilerse siz güven içinde, korkmadan, bazılarınız saçlarını tamamen tıraş etmiş, bazılarınız da saçlarınızı kısaltmış olarak Mescid-i Harama mutlaka gireceksiniz. Bütün dinlere üstün gelsin diye resulünü hak ile gönderen odur.”
Peygamber Efendimiz,(S.a.v.) Medine’de iken bir rüya görmüştü rüyasında, müminler güven içinde Mescid-i Haram’a girip ve Kâbe’yi tavaf ediyorlardı. Bunun üzerine efendimiz müminleri bu haberle müjdelemişti. Çünkü Mekke’den Medine’ye hicret eden müminler, o zamandan beri Mekke’ye gidemiyorlardı.

Allah, Peygamberimiz (S.a.v.)’e katından bir yardım ve destek olarak Fetih Suresi’nin 27. ayetini vahyetmiş ve rüyasının doğru olduğunu eğer Allah dilerse müminlerin Mekke’ye girebileceklerini bildirmiştir.
Gerçekten de, bir süre sonra, önce Hudeybiye Barışı ve ardından gelen Mekke’nin fethi ile Müslümanlar aynı ayette bildirildiği gibi güven içinde Mescid-i Haram’a girmişlerdir.
Bu ayetin verdiği iki gaybî haber de çıkmış. Müslümanlar Mekke’yi fethetmişler ve Hak din olan İslam bütün dinlere üstün gelmiştir.
Şunu da unutmamak ve ayetlere öyle bakmak gerekir. Baharın başında baharı müjdelemek kolaydır. Zor olan kışın ortasında baharı müjdelemektir. Kur’an’ın verdiği haberler, kış ortasında baharı müjdelemek gibidir.
Zira bu ayetlerin indiği dönemde Müslümanlar gayet zayıf ve azdı. Hicrete mecbur bırakılarak, vatanlarını ve mallarını terk etmişlerdi. Medine’den, Mekke’ye, Kâbe’yi ziyaret için gelmişler ama Mekke müşrikleri buna bile müsaade etmediğinden üzülerek Medine’ye dönmüşlerdi.,

Bu yıl Mekke'nin fethinin 1386. yılı kutlanmaktadır. 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195