Title of a News Article

Cevheri'den flaş açıklama!

Cevheri'den flaş açıklama!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, kardeş ülke olan Kazakistan'da yaşanan olaylarla ilgili olarak flaş açıklamalarda bulunarak olayları üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.

Akaryakıt protestolarıyla başlayan eylemler Kazakistan'a dış güçlerinde girmesine neden oldu. Rusya başta olmak üzere içeride halkı kışkırtan yabancı gruplar fitili ateşleyen taraflar oldu.

Tehlikenin gittikçe büyüdüğü kardeş ülke Kazakistan'da yaşanan olaylarla ilgili olarak bir açıklamada bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri şunları söyledi;

"Kardeş Kazakistan Cumhuriyetinde 2-3 Ocak 2022 tarihlerinde başlayan ve bugün Hükümetin istifasıyla sonuçlanan protesto eylemlerini yakından ve ihtiyatla izliyorum. Birçok alanda ve özellikle tarihi-kültürel alanda yakın ilişkilerimiz ile bağlarımız bulunan Kazakistan halkı ile sevinçte ve tasada paydaş olduğumuz bilinmelidir. Dost Kazakistan’ın güvenliği ve istikrarı biz kardeşleri için çok önemlidir. Duamız, kardeş Kazak halkının barış, huzur ve esenliğidir. Kazakistan yönetimi birçok badireyi aşmış olduğu gibi, bu sıkıntılarında üstesinden geleceğine inanıyorum. Kazakistan halkının sağduyusu ile yaşanan olayların en kısa sürede hitama ermesini temenni ediyorum. Yaşanan bu olaylar sırasında güvenlik güçleri dahil yaralanan tüm Kazak kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Saygılarımla"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195