Title of a News Article

Aday tanıtımında neler oldu?

Aday tanıtımında neler oldu?
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adaylarının tanıtımı yapıldı. En yoğun ilgiyi Gülpınar aldı. Adaylardan İbrahim Ayhan yazılı metni bile okuyamadan kürsüden indi. Fazla çoşkulu olmayan izleyici kitlesinde Siverek ilçesinden gelen Gülpınar'ın yakınlarının fazlalığı göze çarptı. 

24 Haziran erken genel seçimleri öncesi Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları bugün sabah uçağı ile seçim bölgesine geldiler. 

GAP havaalanında Vali Abdullah Erin beraberinde Protokol üyeleri ve bir grup kalabalık tarafından karşılanan Bakan Ahmet Fakıbaba ve Milletvekili adayları daha sonra aday tanıtım toplantısının yapıldığı kapalı spor salonund geçtiler. 
Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız açılış konuşması yaptığı aday tanıtım toplantısında BŞB Nihat Çiftçi ve 14 Milletvekili adayı birer konuşma yaptılar. 
Konuşma yapan Vekiller arasında en büyük ilgiyi AB komisyon Başkanı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar aldı. Gülpınar'ın konuşması salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Salonun yarısından fazlasının Siverekli olmasından dolayı Gülpınar sloganlar ve alkışlarla kürsüdeki yerini aldı.

 "Sizden bir ricam var. Benim sevdiklerimi de sevin. Bu arkadaşlarımın hepsini seviyorum" diyerek seçimde   destek talep eden Gülpınar şok açıklamalarda bulundu.

 Siyaseti bırakacağına dair yemin ettiğini açıklayan Gülpınar "Az yemek, az uyku, az söz demiştik uykuyu,   yemeği ve sözü de çoğalttık. Demek ki artık yavaş yavaş bu işin sonuna geliyoruz. Eğer bunlardan sapmışsak   bizim artık yavaş yavaş kendimizi kenara ayırmaya gayet etmemiz gerek.  Vicdanıma sorarsanız keşke Rabbim   beni sizin karşınıza çıkarmasaydı. Bunda da bir hikmet var. 15 Temmuz gecesi söz verdiğimi yemin ettiğim ama   söz verdiğim başta ailem ve efradımdan özür dilerim. Benim için siyaset bitti demiştim ama bırakmak belki   gayretullaha dokunur dedim. Allah bakalım neyleyecek. Nasılsa bu işi bırakacağım diye telefonumu değiştirdim,   sosyal medyadan çıktım ama nasip olmadı. Bugün batı dünyası dinden imandan habersiz siyaset yürütüyorlar.   Dinleriyle hareket ediyorlar. Biz neden dinle hareket ederken bazılarının zoruna gidiyor. Biz doğru yolu bulalı   1400 yıl oldu. Biz istemediğimiz halde Rabbim bizi bu topluma imam, önder kıldı. " dedi.

SALONU BOŞALTMAYIN UYARISI

Geçen dönem yaptığı konuşmanın ardından salonun boşalmasına gönderme yapan Gülpınar, salonu kimsenin boşaltmamasını isteyerek  "Tecrübe tabi, lütfen biraz daha sabredin. Salon boşalınca bana mal ediliyor. Böyle bir fitneye mahal vermeyiz. Biraz sabredin sonra beni zora sokmayın" dedi.


FAKİBABA LİSTEYİ BEN YAPMADIM.

GTHB Ahmet Fakıbaba'nın konuşmasında en çok dikkat çeken yer ise listelerle ilgiliydi. Şanlıurfa kamuoyu ve özellikle Ak Parti camiası tarafından eleştirilen listelerle ilgili olarak konuşan Fakıbaba"Listede vallahi benim de tanımadığım arkadaşlar var ama gurur duyuyorum. Listeyi ben yapmadım ama inkar edenler var, yanlış algılar var. 300 kişinin içerisinde belki bu 2 kişi bu algıyı çıkarıyor, çıkarsın zararı yok. Ben mertçe konuşan bir adamım. Listeyi yapmış olsam söylerdim. Hiçbir bakana listeyi yaptırma hakkını vermediler. Ben pazartesi günü öğrendim ama bahane ile Ahmet Fakıbaba'yı vurmakla elinize ne geçecek? Fakıbaba'nın bu konuşması gündem oldu ve sosyal medyada olumlu ve olumsuz eleştiriler aldı.

Vakit adayları sorgulama vakti değil


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada adayların kim olduğunun bir önemi olmadığını, vaktin birlik ve beraberlik vakti olduğunu belirterek,” Allah’ın izniyle 24 haziranda şanlı şehir Şanlıurfamız çok güçlü bir şekilde bu seçime de girecek ve Türkiye’de, Şanlıurfa’da oynanan oyunları da Allah’ın izni ile bozacaktır. Vakit Anadolu topraklarında bu kadroları yaşatan, 16 yıldır Türkiye’de kalkınma hamlesi gerçekleştirenlerin tekrardan istiklal anlamında Türkiye’de iktidar yapma vaktidir. Vakit A adayını, B adayını eleştirme vakti değildir. Vakit Türkiye’yi birliğe götürme, dirliğe götürme, çoluk ve çocuklarımızın geleceğini kurtara vaktidir. Allah’ın izniyle, inşallah AK kadromuzla birlikte 24 hazirana kadar belediyelerimiz, teşkilatlarımız, gençlik kollarımız, tüm arkadaşlarımız, onların yanındayız, onlarla birlikteyiz ve Şanlıurfa’yı karış karış gezmeye, liderin seçmiş olduğu adayları baş tacı etmeye hazırız ve hazır olduğumu da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2018, 13:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı mame
Urfalı mame - 6 yıl Önce

EY FAKIBABA SEN URFAYA NE YAPTIN NE HİZMET YAPTIN SABAH ERKEN KALKIP ÇÖPÇÜLERİ DENETLEMEK DIŞINDA SEN VEKİL OLDUN GİTTİN KURTULDUK DEDİK ŞİMDİDE SEKRETERİNİ AKRABANI VE HANIMININ ARKADAŞLARINI LİSTEYE KOYUP GELİP URFANIN BAŞINA BELA OLACAKSINIZ BU URFA BUNU HAKEDİYOR GERÇEKTEN NE YAPSANIZ AZ

Haranli
Haranli - 6 yıl Önce

Ya hani gençlerden bahsedi regis.kim aklını karıştırdı hayret.bu ozandan kurtulmayacakmışız.yuzdedoksan akp oy alırken sanki bu milet özcan için veriyo.adamin ne zararı var ne faydasını gördük. Bu secimde artık yeter diyecek haranli.

Kaya
Kaya - 6 yıl Önce

Çok doğru fakibaba kaç oyun var

SIRADAKİ HABER

banner195