Title of a News Article

DAVUTOĞLU YARALILARLA NE KONUŞTU..

ÖZEL HABER

DAVUTOĞLU YARALILARLA NE KONUŞTU..
banner206

Dün Şanlıufa'nın Suruç ilçesinde meydana  gelen bombalı saldırı sonrası Hükümetin en yetkili ismi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ve bakanları Şanlıurfa'da  ziyaret ettiği yaralıların ardından HDP'ye çağrıda bulundu. S

Şanlıurfa'ya gelen  Başbakan Davutoğlu, eşi Sara Davutoğlu Suruç'ta dün gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananların tedavi gördüğü Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi.

Hastane önünde  Başhekim Dr. Şahin Yaztürk  tarafından karşılanan Davutoğlu, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü bölüme geçti. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sara Davutoğlu yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Davutoğlu, 40 dakika süren ziyaretinin ardından hastaneden ayrılırken, aynı hastanede bulunan bir çocuğun, "Başbakanım buraya da gelin" şeklinde seslenmesi üzerine, yeniden binaya girerek çocuğun yanına gittiği ifade edildi.

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

HDP'YE TERÖRE MESAFE KOYSUN

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa valiligi önünde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'nun açıklamasından sağduyu çağrısında bulundu. 

 Türkiye'nin kenetlenmesi gereken bir acı olayla karşı karşıyayız ve  İlk defa karşılaşmadık diye söze başlayan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. Dün gerçekleşen saldırılar ve diğerleri aynı insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırıdır. Bugün hastanede ziyaret ettiğim vatandaşlarımız ile ilgili olarak gerekli talimat verilmiştir. Bir hastanın nakli için gerekli talimat verildi. Siyasi düşünceleri ne olursa olsun hepsi bizim vatandaşımız ve canımızdır. Ortak kader boyutu söz konusu olduğunda diğer konular önemsiz olur. Derinlemesine soruşturma sürdürülüyor. Bütün detay ve bilgileri aldık. Belediyenin kültür merkezinde gelen talep üzerine ikinci bir arama yapılmadı bir sızma ya da grup içerisindeki bir şahıs tarafından bu katliam gerçekleşti şahsın kimliği noktasında ciddi gelişmeler oldu ve bağlantıları soruşturulması noktası ciddi mesafe alındı. Güvenlik birimlerinin açıklamasına kadar soruşturmanın selameti açısından bir açıklama yapılmayacak.

"Bu Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır"

Ülkemizin kaderini ilgilendiren siyasi boyutu. Bu Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır ve ortak bir tavır sergilenmeli ve bu bağlamda yaptığım çağrıyı bir kez daha tekrarlıyorum. Kimse bu olayların siyasi istismarına yönelmesin. Hiçbir terör örgütüne masuma gösterilmemiştir. İçişleri Bakanına gerekli talimatlar verildi. Bir eylem planı hazırladığımız var ve gerekli tedbirler alınacak. Kimse halkı tahrik içine girmesin. Özellikle HDP yaptığı açıklamalara bu konuda dikkat etmeli. Biz bütün tedbirleri almak yanında bütün vatandaşlarımızı ortak tavır almaya çağırıyorum. Bağlantıları ile birlikte açıklığa kavuşturması sağlanacaktır. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Buradan Adıyaman'a geçip şehit askerimizin cenaze törenine katılacağız. Terör olaylarına izin vermeyeceğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum.

"Çağrıyı yapmaya devam edeceğim"

Bir şüpheli tespit edilmiş durumda bağlantıları araştırılıyor DEAŞ bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Kamuya yapılan açıklamaları gördünüz bütün partiler teröre karşı birleşinceye kadar bu çağrıyı yapmaya devam edeceğim. CHP'den olumlu cevap geldi HDP ve MHP'nin de aynı tavrı göstermesini bekliyoruz. Dört parti teröre karşı güçlü bir ses çıkarırsa terör örgütleri izole olacaktır.

Davutoğlu, buradaki temaslarının ardından dün şehit olan uzman onbaşı Müsellim Ünal için düzenlenecek törene katılmak üzere Adıyaman'a gitti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 13:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 9 yıl Önce

yazıklar olsun

SIRADAKİ HABER

banner195