Title of a News Article

Dünya Fizyoterapistler günü kutlu olsun

Şanlıurfaspor Kulübü Fizyoterapisti Kemal Ergin Dünya Fizyoterapistler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dünya Fizyoterapistler günü kutlu olsun
banner206

Şanlıurfaspor Kulübü Fizyoterapisti Kemal Ergin Dünya Fizyoterapistler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ergin, her 8 eylül gününün dünya Fizyoterapistler günü olarak kutlandığını anımsatarak, “Dünya Fizyoterapistler günü kutlu olsun” dedi.

8 Eylül tüm dünyada "Dünya Fizyoterapistler Günü" olarak kutlanıyor. Fizyoterapi diğer adıyla fizik tedavi, ülkemizde üniversitede en az 4 yıl eğitim alarak bu alanda uzmanlık kazanmış fizyoterapistler tarafından uygulanan bir meslek grubudur. Dünyada yaklaşık olarak 100 yılı aşkın, ülkemizde 50 yıldır hizmet veren fizyoterapistlik mesleği yasal tanımına zorlu mücadeleler sonucu ilk kez 2011 yılında kavuşmuştur.

Peki, Fizyoterapist kimdir? Ne yapar?; kas-iskelet sistemi bozuklukları, yaralanma, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları veya diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarından yakınan kişilere hekimin koymuş olduğu tanıya uygun bir fizyoterapi programını planlayan ve uygulayan kişidir.

Türkiye'nin hayatına hareket katmak üzere yola çıkan fizyoterapistlerin 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Gününü kutluyor daha sağlıklı bir Türkiye diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 16:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
MiMaR Osman
MiMaR Osman - 10 yıl Önce

Fizyoterapistler gunünüz kutlu Kardesim .

SIRADAKİ HABER

banner195