Title of a News Article

Ölümden dönen hastayla ilgili hastaneden flaş açıklama!

Ölümden dönen hastayla ilgili hastaneden flaş açıklama!
banner206

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, bir hastanın, doktor ve hemşirenin ihmali yüzünden ölümden döndüğü iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da nefessiz kalarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan diyaliz hastası Mehmet Usanmaz’ın nöbetçi doktorla hemşirenin ihmalinden dolayı ölümden döndüğü öne sürüldü.

İddianın ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“8 Ekim akşamı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servise başvuran hastaya rutin tahliller yapılıyor. Hastanın daha sonra diyaliz endikasyonu olduğu tanısına varılıyor ve Haliliye Ek binaya sevki sağlanıyor. Hasta daha önce hastanemizde diyalize girmediğinden dolayı hepatit tahlilleri yapılması için kan alınıyor ve icapçı diyaliz hemşiresine haber veriliyor. Hasta çok beklediğini, beklemek istemediğini söyleyerek onam formunu dahi imzalamadan hastaneden ayrılıyor. Hasta, Hemşirenin gelmesini beklediğini söylüyor, aslında hepatit tahlillerinin çıkması ve çıkan sonuca göre hangi diyaliz makinasına alınacağının belirlenmesi ve diğer hastalarımıza hepatit bulaştırmamak için yapılan rutin uygulamanın bir parçası olarak acil serviste gözlem altına bekletilmiştir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195