Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Abdülkadir Bozkurt ve ekibi, 2023 yılında kentin kırsal bölgelerinde rekor hizmetlere imza attı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda yürütülen kırsal çalışmaları devam ediyor.

​​​​Bin kilometreye yakın kırsal mahalleler arasında yol ağı yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, deprem ve sel gibi yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen felaketlere rağmen çalışmalarına aralıksız devam etti.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Abdulkadir Bozkurt, geride bırakılan 2023 yılında neler yaptıklarına dair açıklamada bulundu.

Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"2023 yılının başında ilimizin kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışından dolayı Karla mücadele çalışmalarımız devam ederken yüz yılın felaketi olan 7.6, 7.5 depremleriyle sarsıldık. Sonrasından ilimizde yine yüz yılın felaketi olan Sel baskınıyla karşılaştık. Allah cc izniyle yılmadan yıkılmadan ilimiz genelinde faaliyetlerimize durmadan devam ettik. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak 2023 yılı içerisinde 850 km sathi kaplama asfalt yol çalışması yaptık. Grup yollarının konforunu arttırmak kapsamında 117 km Sıcak asfalt yol yapım çalışması tamamladık. Bölgeler bazında beton yollar yaptık ve yapmaya devam etmekteyiz. Bunun yanısıra 19.500 mt beton boru uygulaması tamamladık. Hali hazırda kullanılan yollarımızda 21.700 ton Rotmiks yama ile Bakım Onarım çalışmalarını tamamladık. Asfalt yol Beton yol altyapı çalışmalarında 1.850 km Stabilize yol yapım çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye yüzyılı kapsamında 2023'e olumsuzluklarla başlasakta 100. Yılımızı tam kapasite çalışma ile tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü biz bu şehri seviyoruz. Şanlıurfa bilir gerçek belediyecilik bizim işimiz."

Başkan Gülpınar geleceğin teminatı çocuklarla stres attı Başkan Gülpınar geleceğin teminatı çocuklarla stres attı