Title of a News Article

Başkan Beyazgül'den Çanakkale mesajı...

Başkan Beyazgül'den Çanakkale mesajı...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül “Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” Dedi.

Başkan Beyazgül, “109 yıl önce emperyalistlere karşı Anadolu’daki Türk varlığını korumak ve bin yıllık Türk topraklarını müdafaa etmek için verdikleri mücadeleyle milletimizi Çanakkale Zaferine ulaştıran bütün kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, yâd ediyoruz. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük ve tarihi bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Zaferi, milletimizin yeniden dirilişinin ve küllerinden doğuşunun müjdecisidir. Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, tarihi zaferlerle dolu mazisi ile zulme karşı hiçbir zaman boyun eğmemiş, esaret ve işgal girişimleri karşısında göğsünü zalimin zulmüne karşı siper etmiş bir milletin diriliş ruhudur.

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.”

Mehmet Akif Ersoy’un bu dizeleri sadece bir şiirin dizelerini değil tarihi bir zaferin de dizelerini oluşturuyor. Vatanı, bayrağı, bir karış vatan toprağı için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimizin bu destansı mücadelesi gözünü Türk Milletinin toprağına diken düşmanın gözünü çıkarmış, onlara tarihi bir ders vermiştir.

Çanakkale'de ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatan uğruna fedayı can eyleyen şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195