Title of a News Article

Beyazgül 100. yılı kutladı

Beyazgül 100. yılı kutladı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Beyazgül, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak, TBMM'de kabul edilen İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi anlatan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı’nın her dizesi, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesidir.

Türk Milleti, ezelden ebede hür yaşayacağını tüm Dünya’ya bildirmiş, hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğini ruhunda gizli olan bağımsızlık ve vatan aşkıyla gözler önüne sermiştir. Rengini Şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalansın, ezanlarımız gök kubbede sonsuza kadar yankılansın, vatanımıza namahrem eli değmesin diyen milletimize ilham kaynağı olan İstiklal Marşımızın bugün yüzüncü yıl dönümünü idrak ediyor, anıyoruz.

Milli şairimizin ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına iştirak ediyor; bu ülkeyi bizlere vatan kılan ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, duayla yâd ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195