Title of a News Article

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları göz dolduruyor

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları göz dolduruyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün geçtiğimiz günlerde vatandaşlarla paylaştığı Kızılay Meydanı 2. Etap’ta kamulaştırılan yapıların yıkım işlemi başladı. Şanlıurfa’nın tıkanan damarlarını açtıklarını aktaran Başkan Beyazgül projenin bir akciğer nakli olduğunu söyledi.

Kalbinin sükûn bulduğu Şirin Urfa’yı masal şehri yapmak için girişimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılay Meydanı 2. Etap çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleşen bölgede incelemelerde bulundu.

KIZILAY MEYDANI 2. ETAP’TA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Daha önce Kale Eteği, ŞUTSO binası, Belediye Eski Hizmet Binası, Kızılay Binası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahallesi, Kızılkoyun Nekropol alanında yaptığı kamulaştırma ve dönüşümlerle betonarme yapıları yeşil alana çevirerek şehre nefes aldıran Başkan Beyazgül, Kızılay Meydanı 2. Etap’ta yapılacak meydan projesinin Şanlıurfa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Başkan Beyazgül, “ Kızılay Meydanı 2. Etap’ta 50 adet taşınmaz kamulaştırıldı. Meydan açma çalışmalarımız başladı. Memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kızılay Meydanı 1. Etap’ta 30 adet kamulaştırma yapılmıştı. Birinci etabı tamamladık. Proje yarışması yaparak uygulamaya başladık. İnşallah kısa süre içerisinde birinci etabın park yeri tamamlanmış olacak. 2. Etabın da meydan çalışmaları devam etmektedir. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kızılay Meydanı (Saray Önü) çalışmalarını da inceleyen Başkan Beyazgül teknik ekipten proje ile ilgili bilgi aldı. Bölge esnafının çay ikramını geri çevirmeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül esnaflarla sohbet etti. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞEHRE NEFES ALDIRACAK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Şanlıurfa’nın tıkanan damarlarını birer birer açtıklarının altını çizen Başkan Beyazgül kent merkezindeki Belediye Bahçesi, Kızılay Meydanı ve Halil-ür Rahman Bölgesindeki Kızılkoyun Bahçesi ile Şanlıurfa’ya akciğer nakli yapıldığını söyledi.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa nefes alamıyordu. Vatandaşlarımız bir çay bahçesi özlemi içerisindeydi. Belediye Bahçemizi ilk olarak kente kazandırdık. Ardından Kızılkoyun Bahçesi’ni yaparak Şanlıurfa turizmine kazandırdık. Şimdi ise Kızılay Meydanı için çalışmalarımız devam ediyor. Şehre nefes aldıracak projeleri birer birer gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa, bütün güzelliklere değer diyoruz. Şehrin farklı bölgelerinde dönüşüm için düğmeye basacağız. Sorunların üzerine giderek çözeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ESNAF SEDAT ŞEKER, “HAYAL GİBİ GÖRÜNENLERİ ZEYNEL BAŞKAN GERÇEKLEŞTİRDİ”

Esnaf Sedat Şeker ise, “ Ben çocukken Kızılay Binası yıkılacak diyorlardı. Kimse inanmıyordu. Birçok Belediye Başkanımız göreve geldi ve gittiler. Böylesi bir temizliği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül yaptı. 20 yıl önce konuşulanları Zeynel Başkanımız gerçekleştiriyor. Hayal gibi görünen birçok projeyi gerçeğe dönüştürdünüz diyerek emeklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KIRSALDA YÜRÜTÜLEN YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 13 ilçeye adil hizmet şiarıyla ilçelerde yürütülen sathi asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. “Şanlıurfalı vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur diyen Başkan Beyazgül kendi araçlarımız ve ekibimizle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilçelerde asfalt atağını sürdürüyor. Kırsal yollarda sathi asfalt çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri ilk günkü aşk ve gayretle Şanlıurfa’nın her açıdan gelişimi ve vatandaşların daha konforlu ulaşımdan faydalanabilmeleri için yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de eşlik ettiği sathi kaplama asfalt çalışmalarının adresi bu kez Akpınar - Gelibolu - Çakmak - Büyükördek ve Hamurkesen - Uzuncuk güzergâhları olurken Başkan Beyazgül, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı ve ekipleri ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

İlk etapta 12 kilometrelik Akpınar - Gelibolu - Çakmak – Büyükördek grup yolundaki asfalt çalışmalarını inceleyen ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdulkadir Bozkurt’tan bilgi alan Başkan Beyazgül’e bölge mahalle muhtarları da eşlik etti. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

Şanlıurfa’nın her köşesine hizmet götürdüklerinin altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.
Başkan Beyazgül, “Akpınar – Gelibolu - Çakmak - Büyükördek grup yolu üzerindeyiz. 

Muhtarlarımızla birlikte burada yapılan asfalt çalışmalarını inceledik. Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın yüzleri gülüyor. Burası 12 kilometrelik bir yoldur. Vatandaşlarımız buradaki tozdan kurtulmuş oldular. Bölgede bulunan fıstık ağaçları yoldaki tozlardan etkilenmekteydi. Yaptığımız çalışmalarla bu durumun da önüne geçmiş olduk. Kendi imkânlarımızla, kendi araçlarımızla, kendi asfaltımızla ve ekibimizle bu 12 kilometrelik yolun tamamını belediyemiz yapmaktadır. Biz Şanlıurfa’nın tüm kırsal yollarındaki yol sıkıntısını gidereceğiz demiştik. Büyük bir bölümünü tamamladık ekiplerimizin birçok noktada çalışmaları devam etmekte ve devam edecektir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. İnşallah grup yollarımızın tamamını tamamlayacağız geriye yapılmamış bir yol bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın duasıyla daha güzel işler yapıyoruz. Şanlıurfa güzelleşiyor bizi kendi insanımızın mutluluğu mutlu ediyor” diye konuştu.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü asfalt çalışmalarından dolayı Başkan Beyazgül ve ekibine teşekkür ederek mahallelerinin yazın tozdan kışın ise çamurdan arındırılmış olduğunu aktardılar.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KENDİ ARAÇLARIMIZ VE EKİBİMİZLE HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

İncelemelerine Hamurkesen - Uzuncuk güzergâhları ile devam eden Başkan Beyazgül yapımı tamamlanma aşamasına gelen 2 kilometrelik yolu mahalle sakinleri ve muhtarlarla birlikte inceledi. 

Hamurkesen Mahallesi’nin geniş bir alana sahip olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, “Hamurkesen Kırsal Mahallemizde kendi ekiplerimiz, kendi araçlarımızla Hamurkesen ile Uzuncuk arasındaki 2 kilometrelik yolu yapıyoruz. Bu bölge nüfus olarak kalabalık ve hareketli bir merkezimiz burası burada fıstık, üzüm gibi ürünlerin yetişmesinin yanında hayvancılık da giderek gelişiyor. Buradaki yolumuzu bitirmek üzereyiz. Mahalle sakinlerine vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun”  diye konuştu.

Mahalle sakinleri ve muhtarlar yapılan asfalt çalışmalarından ötürü Başkan Beyazgül’e teşekkürlerini ilettiler.

BAŞKAN BEYAZGÜL” KONFORLU ULAŞIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Evren Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan ve tamamlanma aşamasında olan yollarda incelemelerde bulunarak kentin can damalarını açtıklarını ve Şanlıurfa’nın ulaşım konforunu artırdıklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın üretim ve istihdam merkezi konumunda olan Evren Sanayi Sitesi’nin yollarında asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Beyazgül ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Şanlıurfa’nın can damarlarını açarak ulaşımda konforu artırdıklarını söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “Kendi araçlarımız ve ekiplerimizle kentin dört bir yanında ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyoruz. Bir yandan yeni yollar açarken diğer yandan açtığımız yolları asfaltla buluşturarak vatandaşlarımızın esnaflarımızın hizmetine sunuyoruz. Evren Sanayi önünde asfalt çalışmalarımız tamamlandı. Uzun ömürlü asfalt ile yolu baştan sona yeniledik. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bölge mahalle muhtarları ve esnafların da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Beyazgül çevre yolu ve ana yollarda yapılan çalışmaların yanı sıra çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü yeni bağlantı yollarını da inceledi. 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ESNAFIN MUTLULUĞU BİZİ MUTLU EDİYOR”

Evren Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 3. ve 7. Cadde de çalışmaların çok kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağının altını çizen Başkan Beyazgül “Kendi ekip ve ekipmanımızla esnaflarımızın yanındayız. Bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa merkezinde ve ilçelerde ekiplerimiz ihtiyaç duyulan her an her yerdeler. Esnaflarımızda buradaki çalışmalardan ötürü son derece mutlu olduklarını söylüyorlar. Biz de esnafımızın ve vatandaşlarımızın mutluluğu ile mutlu oluyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Sanat ve Esnaf Odası Başkanı Halil Polat ise her zaman esnaf ve vatandaşların yanında olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e esnaflara verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL “KENDİ EKİBİMİZ VE EKİPMANIMIZLA KENTİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞIYORUZ”

Son olarak Kadıkendi Mahallesi Evren Sanayi 33. Caddede Kooperatiflere giden yol güzergâhında tamamlanan duble yol çalışmasını inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, asfalt çalışmalarını tamamlayarak yolu duble olarak halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

Beyazgül, “Sanayinin gelişmesi, çıraklığın gelişmesi, ara elemanın gelişmesi için de Evren Sanayimizin ve Organize Sanayimizin gelişmesi gerekiyor. Bunun için de alt yapının bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. Muhtarımız ifade etti. Yıllardır buralara el atılmamış. Şimdi biz buralara el atıyoruz. Evren sanayi sitemizde duble yol oluştu. İnşallah bu duble yoldan sonra buralar yapılaşmaya devam edecek. Böylelikle istihdam konusunda biraz destek olmuş olacağız. Ama bir yandan da buradaki insanlarımızın konforunu artırmış oluyoruz. Çevre yolunun açılmasıyla birlikte, kuzey-batı çevre yolunun açılmasıyla birlikte buradaki insanınız daha rahat ulaşım sağlamış olacak’’ dedi.

HALİL POLAT, “BAŞKANIMIZA ESNAFIM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şanlıurfa Zirai Aletler ve Motorlu Vasıtalar Tamircileri Sanat ve Esnaf Odası Başkanı Halil Polat, ‘’Evren Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 3’üncü ve 7’inci cadde olmak üzere buradaki 33’üncü cadde ile buradaki sivil toplum kuruluşları kooperatifler sitesine giden yolda duble yol çalışması yaptılar. Evren sanayi sitesi ile Çavuş petrolün olduğu bölgede kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla asfaltımız E5 karayolu yenilendi. Evren sanayi sitesi ve çevresinde yapılan çalışmalardan dolayı kıymetli Başkanımıza esnaflarım adına çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

MUHTARLARDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR

Kadıkendi Mahalle Muhtarı Yaşar Baydar, ‘’Buca senedir buraya hiçbir şey yapılmadı, bir gelişme bir hizmet olmadı. Şu anda Allah kendisinden razı olsun. Bu hizmetleri buraya getirdi. Bu yerler, bu yollar açıldı. Kendisine çok çok teşekkür ederim. Mahallem ve esnaflarımız adına Başkan Beyazgül’e çok teşekkür ederim’’ dedi.
Aşık Mahalle Muhtarı Kemal Çelik, ‘’Allah devletin eksikliğini vermesin, çok memnunuz. Bu yollarımız yapılmıştır.  Başkanımıza çok teşekkür ederim’’ ifadelerine yer verdi. 

///////////////-----------------///////////////

GÜNEY KORE MECLİSİNDEN BAŞKAN BEYAZGÜL’E ‘’ÇEVRE LİDERİ ÖDÜLÜ’’

Güney Kore Ulusal Meclisinde gerçekleştirilen 2022 Uluslararası liderlik ödülleri töreninde, ‘Çevre Lideri Ödülü' Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gelecek nesillere bırakılacak en büyük hazinenin çevre olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e SNS Federasyonu tarafından Güney Kore Ulusal Meclisinde gerçekleştirilen 2022 Uluslararası liderlik ödülleri töreninde ‘Çevre Lideri Ödülü' verildi.

Çevreye duyarlı çalışmalarla halkın takdirini kazanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları, Güney Kore Ulusal Meclisindeki törende yayınlandı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çekimleri Şanlıurfa’da yapılan bir video mesajı ile Güney Kore Ulusal Meclisindeki törende yer alan milletvekillerine ve katılımcılara seslendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çevre konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’DÜNYANIN EN KÖKLÜ ŞEHRİ ŞANLIURFA’’

Dünyanın en köklü şehirleri arasında Şanlıurfa’nın ilk sırada yer aldığını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’SNS Federasyonu Başkanı Yong-Doo, KİM’e ve ekibine teşekkür ediyorum. 2022 Uluslararası Çevre Lideri Ödülü’nü şahsıma tevcih ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa, 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü tarihine sahip olan bir şehirdir. Güzel şehirler, sadece güzel binalar, meydanlar, sokaklar ve caddeleriyle değil; insanın kendi ruhunun güzelliğini şehre yansıtmasıyla mümkündür. Şehirlerin bir ruhu vardır, şahsiyeti vardır. Bu ruh şehirde yaşayanların ortak ruhudur. İçimizi ferahlatan, huzurumuzu arttıran, heyecanımızı çoğaltan ve orada yaşayanları mutlu eden bir şehir kurmak en önemli hedefimizdir. Mutluluk da bulaşıcıdır, güzellik yayar. Hedefimiz daha fazla yeşil ve bunun için daha fazla yatırım. Çevre sorunlarını gidermek amacıyla çevre koruma faaliyetlerinde önemli aşamalar kat ettik’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’TARİHİ DOKUYU KORUYARAK YEŞİL ALANLAR OLUŞTURDUK’’

Çevre bilinci ile yeşil dostu belediyecilik anlayışıyla kentte hizmetlerin devam ettiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kale eteği peyzaj çalışması, Belediye çay bahçesi, Kızılkoyun Nekropolü çay bahçesi, Kızılay meydanı, Biz değişirsek iklim değişmez projesi kapsamında 1200 gencimizle Bozova da çevre temizliği, projelerinden söz etti. Ayrıca, Paris İklim Anlaşması doğrultusunda “Yerel İklim Değişikliği Eylem Planımızı” hazırlamaktayız dedi. Bunun yanısıra “İklim ve Enerji için Küresel Başkanlar Taahhüdü”nü imzalayarak (Cikom)‘a üyelik sürecini başlattık. Daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz. Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle doğal kaynakları koruyor, enerji tasarrufuna katkı sağlıyoruz’’ diye konuştu

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ÇEVRE, EN BÜYÜK ATA MİRASIDIR’’

En büyük hazinenin ata mirası çevre olduğunun altını çizen Başkan Beyazgül, "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, insanoğlu paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak." Çevremiz; ata mirasımız, ana kucağımız, biricik hazinemizdir. Bu hazinenin varisleri ise çocuklarımız ve bütün insanlık ailesidir. Daha temiz ve yaşanabilir bir hayat yaşamamız için çevremizi korumalıyız’’ diye konuştu.

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BİRECİK İLÇESİNDE ÇELİK HASIRLI BETON YOL UYGULAMASI

Şanlıurfa genelinde yol yapım çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik ilçesinde uzun ömürlü çelik hasırlı beton yol uygulamasını sürdürüyor. Ekipler, alt yapı ve zemin ıslah çalışmalarının yapıldığı yollara çelik hasırlı beton serimi yapıyor.

Şanlıurfalıları daha rahat ve konforlu yol ağı ile buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, stabilize, sathi kaplama ve sıcak asfalt bakım onarım çalışmalarının yanı sıra beton yol uygulamasını sürdürüyor. 

Ekipler, Birecik ilçesinde 30 mahalleyi birbirine bağlayan D400 - Bozdere - Güzelyurt - Güvenir- Göktepe - Eşmeler SüleymanŞah güzergahındaki beton yol yapım çalışmasını sürdürüyor. 

Birecik ilçesi Güzelyurt güzergâhında hummalı bir çalışma başlatan ekipler çelik hasırlı, uzun ömürlü ve dayanıklı olan beton yol uygulamasını devam ettiriyor. Kendi öz kaynakları ve personelleriyle yaz mevsiminde kent genelinde yol çalışması başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu uygulama ile büyük tasarruf sağlıyor.  

Beton döküm işlemi öncesi titizlikte alt yapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşların takdirini topluyor.

Bozdere Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, beton yol çalışmasından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195