Title of a News Article

Fırat Nehri üzerinde tekne kullandılar...

Fırat Nehri üzerinde tekne kullandılar...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, iç sularda güvenli taşımacılık ve balıkçılık yapılabilmesi için daha önce Mersin'de yapılan Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavının Şanlıurfa ve ilçesi Halfeti'de yapılmasını sağladı. Denizi olmayan Şanlıurfa'da Halfeti ilçesinde yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavda başarılı olan adaylar belge almaya hak kazandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı İç Sular Şube Müdürlüğü gezi, balıkçı, feribot, yolcu tekneleri ve özel gemi kullanmak isteyen vatandaşlar için Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Mersin Liman Başkanlığı ile ortaklaşa başlattığı ‘Gemi Sevk, İdare Belgesi Eğitimi ve Sınavı yapıldı. Yazılı sınavın ardından Halfeti ilçesinde ise uygulamalı sınav yapıldı.

Türkiye’nin tüm iç sularında geçerliliği olan sertifikanın yolu Şanlıurfa Büyükşehir belediyenin verdiği Gemi Sevk ve İdare Belgesi kursu ve sınavından geçiyor. 4.üncüsü düzenlenen kursa ilgi oldukça yüksek oldu. Kursa, Komşu İllerden Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır ve İlçelerinden katılım oldu.

Adıyaman, Batman, Gaziantep gibi çevre illerin yanı sıra Siverek, Suruç, Bozova, Birecik, Hilvan, Halfeti gibi ilçelerden katılımın olduğu sınavda bayanlarında yer alması dikkat çekti. 2 gün süren eğitim ve sınavları tamamlayan kursiyerler, Gemi Sevk, İdare Belgesi almaya hak kazandı.

Uygulamalı eğitimlerin Şanlıurfa'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını anlatan vatandaşlar, Mersin’e gitmek zorunda kalmaktan kurtulduklarını kaydederek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ettiler.

Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavının ardından Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı İç Sular Şube Müdürü Ahmet Çoban ve beraberindeki Mersin Liman Başkanlığı'nda Mühendis olarak görev yapan Tolga Güler, Kemal Tezcan ve Eğitim Sorumlusu Adnan Özdemir Halfeti Marinada bazı teknelerde denetimler gerçekleştirdi.

Mersin Liman Başkanlığı'nın değerlendirmesi sonrasında başarılı olan vatandaşlara Gemi Sevk ve İdare Belgelerinin dağıtımı Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı İç Sular Ulaşım Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195