Title of a News Article

Kadınlar gününde buluştular

Kadınlar gününde buluştular
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü programı düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kadınların ekonomik düzeyinin arttırılmasına yönelik Kadın Destek Merkezleri’nin yanı sıra birçok projeye destek verdiklerini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen programda Kadınlar Günü kutlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Can Kayhan Özok, ile çok sayıda kadın katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz” kutlu olsun. Özel günleri bir güne bağlamak yanlış olur. Anne, Kadın, engelliler gibi konular aslında belirli günlere sığacak günler değildir. Hayatın tamamında olması gerekir. Kadınlar günü de böyle bir güne koymamız gerekir. Kadınlar farklı, şefkati ve merhameti çok yüksek ve onun şefkati ve merhameti insanlığın devamı için çok önemlidir. Kadınların esas gıdası sevgidir. İşte o sevgide kadınlarda çok var. Biz bundan dolayı müteşekkiriz. Tarihten beri inancımız da kadınlara verilen değer çok fazla ve çok önemlidir. Hafta sonları yaptığımız ev ziyaretlerinde bir takım sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Bu nedenle kadınlarımızın kendilerini çok güvende hissetmediklerini düşünüyorum. Böyle olunca da kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durma gayreti içerisine girdiklerini görüyoruz.” Dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KADINLARA HER ZAMAN POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK”

Şanlıurfa’da her zaman kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, “ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza destek vermek için bir projeler ürettik. Kent merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere kadın destek merkezi sayısını 35’e çıkardık. Kadın Destek Merkezindeki kurslara katılan kadınlarımızı ziyaret ettiğimizde merkezlerimizde çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Kadın Destek merkezlerimizde çeşitli branşlara kurslar var ve kadınlarımız bu merkezlerde el sanatları öğreniyorlar, el becerilerini geliştiriyorlar, hobi için gelen kadınlarımız da sanat atölyesindeki çalışmalara katılıyorlar. Kadınlar tarafından üretilen ürünler Belediyemiz bünyesinde E-Ticaret veya bizim aracılığımızla satışa sunuyorlar. Girişimci kadınlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” Diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLEDİK”

Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince hayata geçirildiğini ve bu anlayışın diğer belediyelere de örnek olduğunu kaydeden Başkan Beyazgül, “ Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlı ve kimsesi olmayan ve maddi açıdan çok zor durumda olan kadınlar için Sosyal Konut projesini hayata geçirdik. 2+1 ve 1+1 olmak üzere içerisi düzenlenmiş bir şekilde tüm yaşamsal malzemeleri olan dairelerimizi tamamladık ve en kısa zamanda belirlenen aileler dairelerine yerleşecek. Buraya taşınacak olan aileler bizim gözetimimiz ve bakımımız altında olacaklar ve onlara yönelik yardımlarımız devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “AŞK İLE ÇALIŞAN YORULMAZ”

Çalışmalar kapsamında girişimci kadınlara ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Beyazgül, “ Girişimci kadınlarımız için Fuar merkezinde yer açtık. Büyük bir ilgi ve rağbet gördü. Kadınlara yönelik iş alanlarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Şanlıurfa’da 400 proje ve 1200’ye yakın faaliyet gerçekleştirdik. Şanlıurfa’ya bilim merkezini kazandırdık. Al Yazmalım filmini seyrettiğinizde der ki, ‘’Aşk fedakârlıktır, vefadır, katlanmaktır’’ işte biz bu şehre aşığız. Bu nedenle bu şehre katlanmak zorundayız. Gayret etmek zorundayız, yorulmak zorundayız. Aşk ile çalışmak zorundayız. Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok güzel bir sözü var ‘’Aşk ile çalışan yorulmaz’’ der. Bizde bu şehre aşk ile çalışıyoruz’’ dedi.

VALİ ŞILDAK, ‘’KADINLAR TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğnde gerçekleşen programa katılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ‘’Kadınlar toplumun temel taşıdır. Annelikte, eş olmakta, her türlü sorunun çözümündeki kilit roldeki insanlardır’’ İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195