Title of a News Article

Köy okulu öğrencileri sanal gerçeklikle buluştu

Köy okulu öğrencileri sanal gerçeklikle buluştu
banner206

Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.

Tarih ve medeniyetler şehri Şanlıurfa’nın değerlerini yeni nesillere aşılatmak amacıyla uygulamaya konulan ŞURKAV Sanal Gerçeklik Otobüsü bu kez köy okullarında öğrencilerle buluştu. Eyyübiye ilçesine bağlı Yardımcı İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte öğretmen ve öğrenciler; Göbeklitepe, Balıklıgöl, Karahantepe, Hanlar Bölgesi, Harran, Halfeti, Tarihi Urfa Sokakları ve Şanlıurfa Kalesi gibi kültür, turizm ve tarihi öneme sahip yerleri gerçekliği artırılmış sanal teknoloji ile yakından tanıma fırsatı buldu. Yoğun ilginin yaşandığı buluşmada tarihi yerler ile ilgili detaylı anlatımlara da yer verilirken, sanal gerçeklik otobüsünün önümüzdeki süreçlerde köy okullarında yine benzer etkinliklerle öğrencilerle buluşması planlanıyor. 

SANAL GERÇEKLİK OTOBÜSÜ 

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırama Vakfı (ŞURKAV) tarafından Türkiye’de ilk defa sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak tasarlanan çalışma dâhilinde bölgenin kültür, turizm ve gezilecek yerleri ziyaretçilere sanal gerçeklik gözlükleri ile tanıtılıyor. Daha önce de birçok fuara katılım sağlayarak Şanlıurfa’nın tanıtımında büyük rol üstlenen çalışma çerçevesinde yine seyahat acenteleri, tur operatörleri ve çeşitli oteller ziyaret edilmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195